Predsednica Vlade Ana Brnabić posetila Sremsku Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić danas je posetila Sremsku Mitrovicu.

Brnabić je zajedno sa ministrom poljoprivrede, nekadašnjim gradonačelnikom Sremske Mitrovice, Branislavom Nedimovićem prvo obišla novi pogon fabrike „Metalfer”, najveće fabriku za proizvodnju armature na Balkanu u čija dva pogona je zaposleno oko 150 radnika.

Radi se o pogonu koji se prostire na 20.000 kvadrata, a čija izgradnja se privodi kraju. Vrednost ove investicije je 60 miliona evra, a najavljeno je da će pogon biti završen u drugoj polovini marta. U njemu će biti zaposleno 50 radnika.

„S namerom sam danas posetila baš „Metalfer” koji investira u dodatne pogone što je veliko priznanje i za lokalnu samoupravu i za Srbiju. Kada imate investitora koje uložio u našoj zemlji i stalno se širi meni kao predsednici Vlade to zaista daje podstrek da radimo još više i još bolje”, rekla je Brnabić.

Nakon obilska “Metalfera”, premijerka je sa predstavnicima lokalne samouprave obišla i radove na izgradnji novog objekta vrtića “Čuperak” u Laćarku.

Predsednica Brnabić je tokom posete istakla da je prezadovoljna onim što je videla u Sremskoj Mitrovici i da je grad na Savi primer koji bi i ostali gradovi i opštine trebalo da prate.

Svetlana Milovanović zamenica gradonačelnika se zahvalila predsednici na poseti i pruženoj podršci u brojnim projektima koji su u prethodnom periodu zajedničkim snagama realizovani.

Novi objekat vrtića u Laćarku će biti kapaciteta za 120 dece, dok će stari objekat u biti potpuno renoviran i kapaciteta za još 80 mališana.

You may also like