Pokušali da prošvercuju 24.700 evra i 19.800 franaka

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U večernjim časovima, u četvrtak, 4. juna na ulazu graničnog prelaza Batrovci otkriveno je još gotovo 25.000 neprijavljenih evra i 19.800 švajcarskih franaka kod dva bračna para koja su putovala zajedno.

Reč je o putnicima albanske nacionalnosti sa švajcarskim državljanstvom koji prilikom ulaska u Srbiju nisu prijavili novac carinskim službenicima, već su tvrdili da sa sobom nose samo dozvoljeni iznos deviza koji ne mora da se prijavljuje.

Suvozač i njegova supruga, zaista su prijavili tačan iznos od po 10.000 evra, ali su carinici detaljnom kontrolom mercedesa švajcarskih registarskih oznaka, ispod vozačevog sedišta pronašli 24.700 skrivenih evra i 19.800 franaka.

Uprkos stalnim apelima Uprave carina da se iznosi veći od 10.000 evra moraju prijaviti prilikom prelaska granice, činjenica da carinici gotovo svakodnevno otkrivaju neprijavljene devize ukazuje na to, da pojedini putnici, iz samo njima znanih razloga, ne žele to da učine, čime rizikuju gubitak novca zbog nepoštovanja propisa. Pritom, devizne prekršaje najčešće čine oni koji žive u zemljama Zapadne Evrope, gde su na snazi isti propisi u vezi sa novčanim limitima kao i u Republici Srbiji.

Izvor/foto: UPRAVA CARINA

You may also like