Pokrajinski sekretar Gojković i doktorka Darija Kisić Tepavčević otvorili ambulantu u Šašincima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je svečano otvoren potpuno nov objekat Ambulante u Šašincima.

Otvaranju su, pored brojnih meštana ovog sremskog sela, prisustvovali još i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković, zatim prof. dr Darija Kisić Tepavčević, pomoćnica direktora za javno zdravlje i populacionu politiku Instituta za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut”, Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije, a ugostili su ih gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, načelnik Uprave za zdravstvenu zaštitu Vojislav Mirnić i predstavnici sremskomitrovačkog Doma zdravlja.

Direktorica Doma zdravlja Sremska Mitrovica dr Miroslava Ševo, podsetila je da su meštani Šašinaca nakon 53 godine dobili novi objekat ambulante.

Prema najavi direktorice, u ambulanti svakog radnog dana u prepodnevnoj smeni zdravstvene usluge će pružati jedan lekar zajedno sa jednom medicinskom sestrom.

“Novi objekat ambulante znači mnogo bolje uslove, kako za pacijente, tako i za zaposlene. Ispred Doma zdravlja mogu samo da istaknem da smo vrlo zadovoljni i da se zahvalim svima koji su učestvovali u realizaciji projekta i imali sluha za naše probleme”, rekla je Ševo.

Vrednost projekat izgradnje Ambulante u Šašincima iznosi 7,1 miliona dinara i finansiran je od strane Grada Sremska Mitrovica. Za opremanje ambualnte Dom zdravlja je izdvojio sredstva u visini od 700.000 dinara. Radi se o objektu površine 90 metara kvadratnih. Radovi na izgradnji trajali su 90 kalendarskih dana.

You may also like