Pet medalja za seniore AK “Srem” na prvenstvu Srbije

by Ozon
0 comment

Sremska Mitrovica – Ovog vikenda se u u Novom Pazaru održalo nabitnije atletsko takmičenje na državnom nivou, prvenstvo Srbije za seniore i seniorke.

Pa Atletičari AK “Srem” su osvojili pet medalja na ovom takmičenju – tri zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu.

Kopljaši su potvrdili svoju dominaciju pa su i kod seniora i kod seniorki pobednici iz AK “Srem”. Kod žena je prvog dana takmičenja pobedila Marija Vučenović i rezultatom 58,88m iz treće serije osvojila zlatnu medalju. Kod muškaraca identična situacija, a u glavnoj ulozi, drugog dana takmičenja, ovog puta Vedran Samac koji pobeđuje sa hicem od 71,61m iz četvrte serije. Njih dvoje nakon ovih rezultata i plasmana očekuju poziv selektora i učešće na seniroskoj Balkanijadi u rumunskom gradu Klužu gde će braniti boje Srbije.

Takmičarka sa dve osvojene medalje za “Srem” je ove godine sjajna dugoprugašica Aleksandra Kostadinović. Ona je prvog dana trčala trku na 5000m, hrabro izašla na čelo trke i u svom tempu sama završila na prvoj poziciji rezultatom koji je njen novi lični rekord 18:25,83. U istoj trci Jovana Šubatlija je takođe ostvarila dobar plasman, četvrto mesto rezultatom 19:59,98. Drugog dana u trci na 3000m koja nije njena specijalnost izjednačila je svoj najbolji rezultat i sa 10:31,24 stigla do bronzane medalje. Jovana Šubatlija je u ovoj trci bila šestoplasirana sa 11:24,74. Aleksandra je svakako dokazala da srebro sa prvenstva Srbije na 10000m nije slučajnost, kompletirala je sve medalje ove godine, forma joj je u usponu i ostale su još dve trke na kojima bi mogla da proba da se domogne postolja, državni polumaraton i kros.

Mauna Mirko, junior AK „Srem“, je u trci seniora na 5000m u uzbudljivoj trci sa puno promena rezultatom osvojio srebrnu medalju 15:33,25. Tako je uspešno završio ovogodišnju sezonu na stazi a očekuje ga još učešće na državnom a verovatno i balkanskom krosu.

Anja Škorić je u bacanju diska (1kg) bila osma sa prebačenih 30,40m

You may also like