Penzioneri van karantina, da ili ne?

Od strane Ozon
0 komentar

Od samog početka epidemije posebna pažnja se posvećuje zaštiti najstarijih građana naše zemlje. Penzionerima je u potpunosti bio zabranjen izlazak iz domova, a onda im je vremenom dozvoljena šetnja najpre od pola sata tri puta nedeljno, a zatim i svakodnevna šetnja za vreme policijskog časa u trajanju od sat i po vremena.

Epidemiolog dr Kon smatra da bi trebalo krenuti sa „većim popuštanjem mera“ kada su u pitanju stariji sugrađani jer je njima sada „potrebna sloboda“.

– Stariji zaista osećaju potrebu za slobodom, za otvaranjem. Možda su i ovi praznici prilika da oni imaju više te slobode od drugih – istakao je on.

Dr Tiodorović je prokomentarisao i izjavu predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, da bi stariji od 65 godina trebalo da budu u karantinu sve do kraja godine.

– Ako se dogodi to da do kraja godine penzioneri budu u izolaciji, to će se desiti u celoj u Evropi. Ona je dala procenu na osnovu sadašnje situacije. Stariji su najugroženiji, kod njih virus može najduže da se održi, uz najviše žrtava, i zato je takva njena procena. Penzioneri će i dalje biti u ovom tretmanu u kome su sada. Oni su najosetljiviji i poslednji moraju da budu oslobođeni ovih mera – rekao je Tiodorović.

Možda Vam se svidi i