Pacijenti u Sremskoj Mitrovici mogu da se jave na devet punktova

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U skladu sa aktuelnom epidemiloškom situacijom i preporukama Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo redukovan je broj ambulanti Doma zdravlja Sremska Mitrovica.

Do sada je radilo 29 ambulanti, a od sutra će raditi devet ambulanti, odnosno devet punktova, plus Centar za respiratorne infekcije i služba hitne pomoći koja je, kao i Centar smeštena u Dispanzer na Savi.

Prvi punkt je smešten u Prvu zdravstvenu stanicu i tamo će dolaziti pacijenti koji su se i do sada lečili u njoj, kao i u pacijenti Četvre zdravstvene stanice u gradu. Radno vreme je od 07:00 do 18:00 časova.

Drug punkt je Druga zdravstvena stanica gde će dolaziti pacijenti iz ove, kao i iz Pete zdravstvene stanice u gradu. Radno vreme je od 07:00 do 18:00 časova.

Treći punkt je Treća zdravstvena stanica (Dispanzer na Savi) gde mogu da dođu pacijenti koji se inače leče tu, ali i pacijenti Šeste i Sedme zdravstvene stanice. Radno vreme je od 07:00 do 18:00 časova.

Četvrti punkt je u Laćarku, tamo pomoć mogu dobiti kako Laćarci, tako i pacijenti iz Divoša, Čalme i Martinaca. Radno vreme je od 07:00 do 18:00 časova.

Peti punkt je u Mačvanskoj Mitrovici, on je namenjen za pacijente svih naseljenih mesta u severnoj Mačvi koji pripadaju Sremskoj Mitrovici (Mačvanska Mitrovica, Salaš Noćajski, Noćaj, Radenković, Zasavica II, Zasavica I, Ravnje). Radno vreme je od 07:00 do 18:00 časova.

Šesti punkt je u Kuzminu medicinsku pomoć tamo mogu dobiti stanovnici Kuzmina, Bosuta i Sremske Rače. Radno vreme je od 07:00 do 12:30 časova.

Sedmi punkt je u Velikim Radincima namenjen pacijentima kako iz tog sela, tako i iz Grgurevaca, Šuljma, Bešenova. Radno vreme je od 07:00 do 12:30 časova.

Osmi punkt je u Manđelosu i to za pacijente iz ovog sela i Ležimira. Radno vreme je od 07:00 do 12:30 časova.

Deveti punkt su stanice u Šašincima i Jarku koje će naizmenično raditi. Radno vreme je od 07:00 do 12:30 časova.

„Ove novine su uvedene kako bi se sprečilo dalje širenje epidemije virusa korona, odnosno smanjio kontakt broja pacijenata i zdravstvenog osoblja. U svim ambulantama uvek će raditi po jedan lekar i jedna medicinska sestra/tehničar, kako i prvoj, tako i u drugoj smeni. Radimo samo sa hitnim slučajevima, znači mogu da nam se jave pacijenti koji imaju bolove u grudma, ubrzan rad srca, visok krvni pritisak, gušenje, osećaj obamrlosti, poremećaj govora, osećaj trnjenja jedne polovine tela i oni će biti zbrinuti kao hitni slučajevi“, rekao je doktor Adil Elhag, načelnik opšte medicine Doma zdravlja Sremska Mitrovica.

On je podsetio i da osobe koje imaju znake respiratorne infekcije treba da zovu Centar za respiratorne infekcije na neki od brojeva telefona: 022/615-820; 064/87-70-581; 064/87-70-563; 064/87-70-576.

Služba Hitna pomoći radi 24 sata.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik