Otvoreno odeljenje za pacijente, sa plućnim oboljenjima koji NISU kovid pozitivni

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Dr Dragan Malobabić, zamenik direktora Opšte bolnice Sremska Mitrovica je rekao da je Opšta bolnica Sremska Mitrovica juče otvorila odeljenje gde će ležati pacijenti koji nisu pozitivni na COVID-19 a imaju plućna oboljenja.

“Ovo odeljenje se nalazi u prizemlju internističkog sektora, u zgradi koja je skoro renovirana i opremljena. U toj zgradi će sada biti lečeni pacijenti koji su COVID-19 negativni, a imaju upalu pluća i praktično ovo odeljenje će biti izlaz iz bolnice, znači tu će ljudi ležati neko vreme do dostignuća pozitivne kondicije i nastaviće svoj oporavak kod kuće.” rekao je dr. Malobabić.

Doktor Malobabić se posebno zahvalio doktoru Adilu Elhagu, koordinatoru Doma Zdravlja za njegovo veliko zalaganje i zalaganje informatičke službe Doma Zdravlja. Postigli smo nešto što ranije nismo mogli a to je da umrežimo naše informacione sisteme, tako da Sedma zdravstvena stanica sada može direktno da čita rengenske snimke i laboratorijske analize, što ubrzava preglede i smanjuje čekanje. Uz saradnju direktora Opšte bolnice i Doma Zdravlja došlo je do radnog angažovanja medicinskih sestara koje će raditi u odeljenju za otpust, to pokazuje da smo svi na istom zadatku. Za pohvalu je grad Sremska Mitrovica koja pomoć dostavlja u roku od par sati a i brže. Zavod za Javno zdravlje i Opšta bolnica imaju dvadesetčetvoročasovne kontakte i izlaze nam maksimalno u susret. Ukoliko bi ove mere još malo potrajale, zdravstvo bi izguralo ovaj talas do vakcinacija koje se meri već u nedeljama.

Možda Vam se svidi i