Otkazana sva putovanja za Grčku, turisti dobijaju zamenske vaučere za sledeću godinu

Od strane Ozon
0 komentar

Turističke agencije su, čim je za ponedeljak najavljeno zatvaranje grčke granice za turiste iz Srbije, zbog pogoršanja zdravstvene situacije širenjem pandemije virusom COVID-19, otkazale sva putovanja koja nisu mogla da se realizuju do početka zabrane ulaska u tu zemlju, navode predstavnici turističkih agencija.

Grčka je u šest časova zatvorila granicu za državljane Srbije do 15. jula, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola.

„Otkazali smo sva putovanja za Grčku do 15. jula, do kada važi odluka Grčke o zatvaranju granice za turiste iz Srbije. Oni koji su uplatili aranžmane kod nas dobijaju zamenske vaučere za sledeću godinu“, rekao je za juGmediu vlasnik Vladica Đokić, vlasnik turističke agencije Together travel iz Leskovca.

Do 15. jula u Grčku trebalo da otputuje oko hiljadu ljudi, a grupa od oko sto putnika koja je u nedelju krenula u tu zemlju je automobilima i autobusom ušla bez problema i bez testiranja na COVID-19, osim možda sporadično, pre stupanja odluke na snagu.

“Mi smo, što bi se reklo, totalno u kanalu. Nas je ova kriza najviše pogodila”, dodaje Đokić.

On je donekle optimista i nada se državnoj pomoći.

“Ove godine ćemo imati pad u aranžmanima, a odraziće se I na sledeću godinu”, zaključuje.

Jugmedia

Možda Vam se svidi i