Održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije: Na virus kovid pozitivno 11 Mitrovčana

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je održana sednica Štaba za vanredne stuacije Grada Sremska Mitrovica kojom je po prvi put predsedavala nova gradonačelnica Svetlana Milovanović

Na sednici je donet zaključak da je situacija sa virusom covid 19 na teritoriji Sremske Mitrovice kontrolisana i stabilna, a nešto više o toj temi rekla je kao član štaba doktorka Nada Zec, direktorica Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica.

“Zavod za javno zdravlje ocenjuje epidemiološku situaciju tokom septembra stabilnom i znatno povoljnijom u odnosu na prethodni mesec. Aktivnost virusa korona je izuzetno slaba, pa se tako javljaju sporadični slučajevi obolevanja, odnosno infekcije i to blage kliničke forme, znatno lakše kliničke slike nego što je to bio slučaj sa pacijentima tokom letnjeg perioda”, rekla je dr Zec.

Prema podacima koje je iznela u Sremskom okrugu trenutno je broj aktivnih lica, odnosno pozitivnih na virus kovid 19 iznosi 20. Od tog broja njih 11 je sa teritorijie Sremske Mitrovice. Posle Mitrovice najviše zaraženih ima u Inđiji i to 6 lica.

U Pećincima, Staroj Pazovi i Šidu nema pozitivnih lica na virus covid 19

“Infekcija je i dalje prisutna, jeste da je sporadičnog karaktera, jeste da je taj trend pozitivnosti izuzetno slab, da je broj lica koja su pozitivna na ovu infekciju iz dana u dan sve manji i da on se kreće na dnevnom nivou od 0 do 2 lica, ali ga i dalje ima među populacijom. Ta činjenica govori i napominje sve nas građane da se i dalje moramo strogo pridržavati preventivnih mera, da i treba da vodimo računa o kontaktima, nošenju zaštitne maske, o dezinfekciji i redovnom pranju ruku, o držanju fizičke distance, jer jedino na taj način možemo kontrolisati samu infekciju u smislu da se lično ne razbolimo ili da ne prenosemo nekom dugom infekciju u našem okruženju”, rekla je Zec.

Dr Dragan Malobabić je izneo podatke o stanju u Kovid odeljenju u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica.

“Po preseku koji je urađen jutros u 7 časova na Kovid odeljenju u Opštoj bolnici trenutno je hospitalozovano 9 lica, od toga šest pozitivnih na virus korona. Nema pacijenata priključenih na respirator. U prethodna 24 sata u Kovid ambulanti  pregledano je 57 lica, od kojih je 5 testirano po preporuci lekara”, rekao dr Malobabić.

Na sednici je usvojena izmena zaključka donetog 18. avgusta, a koja se tiče rada ugostiteljskih objekata. Po ovoj izmeni radno vreme ugostiteljskih objekata radnim danima je do 23:00 sata i u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Radno vreme vikendima je u zatvorenom prostoru do 23:00 sata, dok je na otvorenom do 01:00 sat.

You may also like