Održana prezentacija Konkursa za upis na Vojnu akademiju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je održana prezentacija Konkursa za upis na Vojnu akademiju.

Konkurs će zvanično biti raspisan 1. februara, pa sve do 15. marta i to za studijske programe: vojno – elektronsko inženjerstvo, vojno – mašinsko inženjerstvo, logistika obrane, menažment u odbrani, vojno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana.

“Svi opšti i posebni uslovi za upis biće definisani Konkursom, ali neki opšti uslovi koji se odnose na sve vojne škole su ti da kandidati moraju biti državljani Republike Srbije, ne smeju biti krivično osuđivani niti se protiv njih sme voditi krivični postupak i naravno moraju zadovoljiti zdravstvene preglede od strane vojno – lekarske komisije”, rekao je major docent doktor Momir Stanković, nastavnik na katedri Vojno – elektronskog inženjerstva Vojne akademije.

On je dodao da svake godine zainteresovanost za upis na Vojnu akademiju, ali i ostale vojne škole je velika i da je cillj promocija koje održavaju širom Srbije da što veći broj kandidata konkuriše, a zatim najbolji i upišu Akademiju, odnosno druge vojne škole.

“Osnovne prednosti vojnog školstva su pre svega kvalitetni stuijski program koji su koncipirani tako da daju optimalan odnos teoretskih i praktičnih znanja našim kadetima, kao i sva neophodna znanja koja su potrebna za obavljanje prvih oficirskih dužnosti u jedinicama i ustanovama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije”, rekao je Stanković.

On je dodao da je pored svega navedenog, upisom na Vojnu akademiju svim kadetima obezbeđen internatski smeštaj, bespltna ishrana, sav neophodan nastavni materijal za pohađanje studijskih programa i novčana primanja u iznosu od 15.000 dinara mesečno.

“Po završetku Vojne akademije naši kadeti imaju obezbeđen siguran posao i izvesnu budućnost u vidu časnog poziva oficira Vojske Srbije”, završio je Stanković.

Današnjoj prezentaciji prisustvovali su učenici završnih razreda srednjih škola.

Možda Vam se svidi i