Održan festival plesa u Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Festival modernog plesa „Sirmium dance fest“ koji je ove godine, a proteklog vikenda po šesti put održan u Sremskoj Mitrovici okupio je 850 plesača iz zemlje i regiona.

Plesni i baletski studiji predstavili su se u različitim kategorijama stručnom žiriju koji je imao pretežak zadatak zbog velike konkurencije da izabere najbolje.

Stručni žiri činili su: Gabrijela Teglaši Jojkić, Snežana Andrejević, Sanja Flanjak, Aleksandra Belić, Aleksandra Rapajić, Olga Cogo, Katarina Damjanović, Jasmina Poštin i gost iz Njujorka Dance Centra Jose de La Cruz.

Na festivalu su učestvovali plesači iz sledećih klubova i sudija: „Adagio“ Beograd, „Adagio AT“ Subotica, „Adagio NB“ Novi Banovci, „AB Dance“ Beograd, „Maestro“ Temerin, „Pirouette“ Beograd, „Latina Blanka“ Sremska Mitrovica, „KIKO-M“ Šabac, „PK Impuls“ Novi Sad, „Star SM“ Sremska Mitrovica, PK „Vortex“ Novi Sad, „Mystique“ Beograd, „Play“ Novi Sad, SRK „Maga Magazinović“ Resnik Beograd, „Šabačke Mažoretkinje“ Šabac, „Releve“ Novi Sad, „Royal“ Požarevac, Centar za igru Zrenjanin, Plesni klub,,Studio Olena“ Bijeljina i organizator festivala Studio modernog i klasičnog baleta ,,Olena“ i Plesni klub ,,Sirmium Dance“. Domaćin festivala je Svetlana Olena Rimac, a direktor festivala Aleksandar Milin.

Festival je otvorio generalni sekretar Sportskog saveza grada Sremska Mitrovica Nemanja Crnić i mala gradonačelnica Iskra Gligorić koja je ujedno i učesnik ove manifestacije po šesti put i uz ovaj festival raste i odrasta.Voditelj programa bila je Dajana Savičević.

Učesnici su bili prezadovoljni plasmanima i organizacijom, dok je najuspešnijim solistima ,,Mitros“ podelio pakete svojih proizvoda. Svi učesnici su dobili medalje, diplome, a klubovi i studiji pehare i zahvalnice za učešće. Najuspešniji i najbrojniji na ovom festivalu su bili ,,Maestro“ Beograd, ,,Mistik“ Temerin, ,,Impuls“ Novi Sad, ,,Play“ Novi Sad i ,Studio „Olena“.

Festival su potpomogli Gradska uprava grada Sremska Mitrovica, Turistička organizacija i Ustanova za negovanje kulture Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i