Od sutra rad ugostiteljskih objekata do 23 sata

Od strane Ozon
0 komentar

Zbog blagog trenda porasta broja obolelih od koronavirusa, Krizni štab je danas doneo odluku da se ograniči rad ugostiteljskih objekata do 23 sata, rekla je članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević. Ona je navela da je najveći broj obolelih iz Beograda, ali je dodala da nije razmatrana mogućnost uvođenja vanrednog stanja. 

Kisić Tepavčević je istakla da je sada ključni momenat da svi damo sve od sebe i da poštujemo preventivne mere, dodajući da je limit broja osoba koji mogu da borave u zatvorenom prostoru i dalje 30.

„Nova mera je da svi objekti mogu da rade do 23 časa uključujući i one objekte koji imaju bašte. Mera na snagu stupa od sutra“, rekla je doktorka Kisić Tepavević.

Dodala je da se beleži blagi trend porasta laboratorijski potvrđenih slučajeva kovida19 i da je potrebno da pokušamo da učinimo sve da zaustavimo povećanje broja obolelih od ove bolesti u zemlji.

Ona je istakla da su u svakom gradu na snazi mere propisane na nivou zemlje, ali i da lokalni krizni štabovi donose mere za konkretne gradove.

Navodeći da je najveći broj obolelih iz glavnog grada, dodala je da ipak nije razmatrana mogućnost uvođenja vanrednog stanja i istakla da se moraju pooštriti kontrole primene mera.

„Kontrole se moraju pooštriti pogotovo u onim delovima zemlje gde se registruje najveći broj obolelih. Pooštravanje mera i sankcije će biti mnogo strože nego što je to bilo u prethodnom periodu“, zaključila je ona.

Izvor: Insajder

You may also like