Obnova kapele u Mačvanskoj Mitrovici

Javno-komunalno preduzeće “Komunalije” iz Sremske Mitrovice zaduženo je za groblja u Sremskoj Mitrovici, kako u samom gradu tako i u selima. Jedno od poslednjih ulaganja u groblja jeste I renoviranje postojeće kapele na groblju u Mačvanskoj Mitrovici za čiju obnovu je idzvojeno 400.000 dinara od strane ovog preduzeća.

Postojeća kapela na groblju u Mačvanskoj Mitrovici sagrađena je 1980.godine a od tada nije bilo bitnijih ulaganja u ovaj objekat. Ovih dana završena je obnova kapele sredstvima javno-komunalnog preduzeća “Komunalije” iz Sremske Mitrovice u iznosu od 400.000 dinara koje je I nadležno za groblje. Iz mesne zajednice zadovoljni su urađenim istakao je Miloš Kovač, predsednik MZ Mačvanska Mitrovica.

Ulaganja u groblja na teritoriji Grada ovom obnovom kapele nisu završena ali je potrebno i da posetioci groblja očuvaju to mesto kažu nadležni iz „Komunalija.“ Posebnu pažnju potrebno je dati pravilnom odlaganju smeća na groblju kako se tu ne bi gomilao otpad rekla je Tamara Milković, PR JKP „Komunalije“ u Srem.Mitrovici.

Kako bi kapela bila očuvana, paljenje sveća biće omogućeno izvan nje dok na samu kapelu nije dozvoljeno lepljenje parti te će za to biti postavljena posebna tabla.
STV

You May Also Like