Novi softver uz fiskalnu kasu

Od strane Ozon
0 komentar

Zbog fiskalizacije sistema koja će stupiti na snagu od 2022. godine, a za koju je prethodno potrebna ne tako kratka priprema, korisnici fiskalnih kasa dobiće novi uređaj koji podseća na mobilni telefon.

Veliki prodajni sistemi uglavnom su već opremljeni savremenim fiskalnim kasama. Istovremeno je u celoj Srbiji mnogo više onih koji imaju stare fiskalne kase uvedene propisima iz 2005. godine.

Svi oni sada će morati da se prilagode novom zakonu o fiskalizaciji koji bi uskoro trebalo da uđe u javnu raspravu. Naknadno će, po zakonskim aktima, biti precizirano i koje će grupe privrednika, koji do sada nisu imali fiskalnu kasu, morati da je obezbede.

Pomenuti uređaj će morati da imaju sve fiskalne kase u Srbiji.

A promene koje dolaze sa novim uređajem u Srbiji gotovo da su do detalja precizirane.

Praktično, vlasnici prodavnica, kafića i svih objekata koji izdaju fiskalne račune, na postojeće fiskalne kase moraće da nadograde uređaj koji će imati svoj softver. Uređaj bi bio povezan s Poreskom upravom, koja bi istog momenta kada se neki proizvod naplati i prođe kroz fiskalnu kasu, dobila podatak o mestu, vremenu i ceni prodate robe.

Prenos podataka će biti omogućen zahvaljujući internet vezi, što znači da će svaki preduzetnik koji koristi fiskalnu kasu morati da ima i internet.

You may also like