Novi nazivi zgrada u Mitrovici. Da li će stanari biti u obavezi da menjaju dokumenta?

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U toku je izrada novih nalepnica za 370 stambenih zajednica na teritoriji Sremske Mitrovice. U skladu sa izmenama u Službi katastra za nepokretnosti pojedini ulazi dobiće nove nazive.

Prema rečima Miloša Kovača, direktora „Gradskog stanovanja“ trenutno se izrađuju nove nalepnice za stambene zajednice u sistemu održavanja tog preduzeća.

„Potreba za novim nalepnicama se pojavila zato što je jedan deo postojećih bio oštećen, a negde su i zamenjena ulazna vrata pa tih nalepnica više i nema.Takođe, Služba katastra je promenila nazive stambenih zajednica, pa će doći do određenih izmena“, rekao je Kovač.

On je naveo primer zgrade u  naselju Dekanske bašte, gde će zgrada koja je imala dva ulaza, sa nazivom ulaz 1 i ulaz 2, sada imati imati naziv ulaz 1 i ulaz 1A, odnosno 1B, 1C, a sve u zavisnosti od broja ulaza.

Kovač ističe da stanari tih stambenih zajednica neće biti u obavezi da menjaju lična dokumenta, već će kada za to dođe vreme, prijaviti adresu onako kako ona glasi u Katastru.

U narednih 15 dana nalepnice će biti zalepljene na ulazima svih stambenih jedinica, a za stanare istih neće postojati nikakvi dodatni troškovi.

You may also like