NOVE MERE: POŠTOVANJE POSTOJEĆIH MERA (Uživo)

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju objavio je koje su nove mere u borbi protiv COVID19 u Srbiji.

Ono što je važno da se istakne, jeste da brojke brinu, kazao je predsednik i dodao da je situacija i dalje bolja nego u svim delovima Evrope. 

Veoma ošto ćemo sankcionisati one koje ne poštuju mere koje su na snazi, rekao je Vučić

Drugi izbor nemamo, ne možemo da zatvorimo ekonomiju, život, ali ono što smo se dogovorili jeste minimalno i moraće da se poštuje. Ako je Francuska uvela policijski čas, ako će to Češka danas uvesti… Mi to ne želimo da radimo jedino ako se nađemo na ivici ambisa – objasnio je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa rukovodiocima svih kovid bolnica u Srbiji. 

Sastanak je usledio dan pošto je zabeležen rekordan broj zaraženih u 24 sata od početka epidemije – 1.053. Gotovo je dupliran broj hospitalizovanih u odnosu na prošli ponedeljak, veći je i broj pacijenata na respiratorima, a zabrinjava mogućnost da bi eksponencijalni rast „korona brojki“ mogao da ugrozi i funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Mi već danas otvaramo novih 30 ležajeva u KBC „Dragiša Mišović“ i deo Zemunske bolnice. Slično ćemo i sa Pančevačkom bolnicom, sledeća je Zvezdara. Zamolio bih ljude koji odbijaju da odu u Arenu da to rade na svoju odgovornost – kazao je on i dodao da smo imali probleme u studenstkim domovima koji kad se otkriju kažu da hoće kod svojih u unutrašnjost. 

Možda Vam se svidi i