NOVE MERE Kriznog štaba!

Od strane Ozon
0 komentar

Sednica kriznog štaba, najavljena juče, počela je jutros u 9 a na dnevnom redu je razmatranje i pooštravanje mera u borbi protiv korona virusa pošto je u Srbiji prethodne nedelje registrovan skok broja novozaraženih i pacijenata na respiratorima. Sednica je završena oko 10.20 časova.

Javnosti se odmah potom obratila dr Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktorke Insituta Batut, koja je prvo rekla da nošenje maski i distanca i nadalje ostaju kao osnovne mere za koje je praksa dokazala da spasavaju živote.

Današnje odluke Kriznog štaba:

– odlučeno je da se maske kao zaštitna mera nose i na otvorenom i da ta odluka na snagu stupa odmah, ovog trenutka. – Svuda, stalno, svi – rekla je dr Kisić.   

– od danas je na snazi i zabrana lokalnim samoupravama da izdaju dozvole za okupljanje većeg broja ljudi, poput veselja i proslava, što se događalo u proteklom periodu i zbog čega se beleži skok ovozaraženih

– doneta je odluka i da od ponedeljka Arena bude ponovo spremna za prihvat kovid pacijenata

Doneta je i mera da se u zatvorene tipove objekata postave osobe koje će kontrolisati primenu donesenih mera, a pogotovo nošenja maski.

You may also like