“Nošenje maski na otvorenom ipak preporuka Kriznog štaba, a ne obaveza”

Od strane Ozon
0 komentar

Maske su obavezne u svim zatvorenim prostorijama i na otvorenom ako čekate u redu i ne možete da držite distancu od druge osobe veću od metar i po – ponovo je danas precizirala dr Darija Kisić Tepavčević kada i gde su maske obavezne, kada ne.

Maske su najefikasnija mera i uz fizičku distancu, jeste osnova borbe sa ovim virusom, naglasila je ona.

Što se generalno otvoreneg prostora tiče, preporuka je da se maske nose, rekla je ona na današnjoj sednici Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je zatvaranje moguće i u Srbiji, odnosno uvođenje zabrane kretanja, dr Kisić je rekla da to trenutno nije opcija i da postoje dve brojke koje su ključni indikatori da bi se ta odluka donela.

  • To je popunjenost kapaciteta u bolnicima i broj ljudi na respiratorima – reka je ona.

Nove mere

Podsetimo, redari u ugostiteljskim objektima, zabrana lokalnim samoupravama da izdaju bilo kakve dozvole za organizovanje događaja, Arena od ponedeljka postaje kovid bolnica, tri su najnovije mere koje je danas doneo Krizni štab za borbu protiv kovida 19.

Nakon današnje sednice Kriznog štaba, dr Darija Kisić Tepavčevć izjavila je i da je nova mera i obavezno nošenje maski na otvorenom, međutim nešto kasnije dala je drugačiju izjavu. Ona je, naime, „precizirala“ da je nošenje maski na otvorenom ipak preporuka Kriznog štaba, a ne obaveza.

You may also like