Nije nam namera da se na ulici borimo za svoja prava

Od strane Ozon
0 komentar

Milena Almond iz Udruženja zaštitnika preduzetnika i privrednika Srbije rekla je u jutarnjem programu na TV Nova S da su pripremili pet zajedničkih zahteva.

Prvi zahtev je otpis poreza i doprinosa za one minimalce koji su bili isplaćivani, jer je to bila mera da bi se sačuvala radna mesta. Drugi zahtev je da se pomogne ugroženim sektorima, a najviše su pogođeni turizam i ugostiteljstvo. Treći zahtev je pravedno uvođenje frilensera u poreske tokove, jer način na koji je država pristupila tom problemu nije adekvatan”, rekla je Albond.

Ona je navela da je četvrti zahtev promena poreske politike, jer, između ostalog, smatraju da se minimalci oporezuju nesrazmerno visoko, a predstavnici privrednika traže i ukidanje novih parafiskalnih nameta, poput eko takse.

“Mala privreda je opterećena već duže vreme visokim nametima, a u ovoj situaciji sve je to izašlo na videlo. Ljudi su upropašteni za kratko vreme. Na primer, sada nije vreme da se uvodi novi namet kao što je eko taksa”, rekla je Albond.

“Naši zahtevi nisu prvi put na stolu. Ministarstvo je upoznato sa njima. Mi ćemo ih uputiti mejlom, a od ministarstava očekujemo da reaguju i pokrenu dijalog sa malom privredom”, rekla je Albond.

Ona je navela da im je poslednja namera da se na ulici bore za svoja prava, ali ističe da se ceo jedan sektor ne može pustiti niz vodu, a da se ništa ne učini.

You may also like