Najopasnija deonica puta kroz Noćaj konačno BEZBEDNIJA! Postavljena saobraćajna signalizacija

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Projekat postavljanja saobraćajne signalizacije u zoni Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” u Noćaju uspešno je proveden kraju. Radi se o deonici državnog puta koja je godinama unazad predstavljala najopasniju krivinu, odnosno raskrsnicu u ovom mačvanskom selu. U okviru pomenutog projekta postavljena su dva displej ekrana, zatim niz vibrirajućih traka, kao i brojna vertikalna i horizontalna signalizacija.

“Već mesec i po dana na snazi je vanredno stanje u Srbiji, ali Grad Sremska Mitrovica čini ogromne napore da se svi što pre vratimo u normalne životne tokove. Pored svih ograničenja, ali uz poštovanje propisanih mera bezbednosti i zaštite gradilišta na teritoriji našeg grada i pripadajućih sela su u otvorena i u funkciji. Radi se na unapređejnju infrastrukture, pre svega u ruralnim sredinama, što je svakako jedan od stubova razvoja svakog ruralnog područja. Asfaltirani su kilometri seoskih puteva, izgrađeni su vrtići, zdravstvene ambulante, crkve, porohijski domovi, kapele, a evo sada se nalazimo u centru Noćaja gde je upravo završeno postavljanje saobraćajne signalizacije što je ovde bio jedan višegodišnji, ako ne i višedecenisjki problem za sve meštane. Postavljeni su brzinski displej ekrani koji upozoravaju vozače na brzinu kretanja vozila, takođe urađena je horizontalna i vertikalna signalizacija u zoni škole, postavljeni su znakovi obaveštenja, znakovi upozorenja, izričite naredbe, urađeni su ispisi na putu, razdelne ivične linije, zatim takozvane vibracione trake koje služe za usporavanje brzine kretanja vozila kojih ima u zaista velikom broju s obzirom da se radi o državnom putu koji je jedan od najtranzitnijih i najprometnijih saobraćajnica na teritoriji grada. Iskreno se nadam se da ćemo ovom signalizacijom rešiti problem i đaka i svih meštana“, rekao je direktor Agencije za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica Petar Samardžić prilikom današnje posete Noćaju.

„Signalizacija koja je postavljena je zaista jako dobra i nikakvih primedbi ni zamerki nemam. Raskrsnica kod škole je vrlo nezgodna, oštra, jedno vreme nije bila ni ostvetljena, a frekfencija vozila koji ovim putem saobraća je izuzetno velika, kako putničkog, tako i teretnog, pa su se na ovom mestu često dešavale saobraćajne nezgode, ali se nadam se da će se u narednom periodu ta situacija promeniti. Naši đaci trenutno zbog situacije u zemlji ne idu u školu, ali već sada mogu slobodno da tvrdim da će kada nastava počne biti mnogo bezbedniji i sigurniji i to ne samo đaci, nego svi meštani sela“, rekao je administrativni radnik u mesnoj zajednici Noćaj Milan Mijailović.

Noćajac Siniša Gadžurić kaže da mu je drago da je u zoni škole nakon dugo godina postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija i da se nada da će ista uticati na vozače koji često, kako kaže, ne prilagođavaju brzinu kretanja i tako ugrožavaju, pre svega decu, a zatim i ostale učesnike u saobraćaju.  

Grad Sremska Mitrovica je bezbedio projektnu dokumentaciju, konkurisao za sredstva, učestvovao u sufinansirinja projekta postavljanja saobraćajne signalizacija čija je vrednost 1,2 miliona dinara, a najveći deo sredstava je obezbeđen od strane Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

You may also like

1 komentar

Ivana 28.04.2020. - 11:42 pm

A kad ce biti na redu osvetljenje od kpd-oma do coopera?

Komentari su zatvoreni.