Na ovu krizu traži se markirana roba! “emporio armani“, „timberlend“, „kelvin klajn“…

Od strane Ozon
0 komentar

Autobuske pošiljke sve češće pune krijumčarene robe
Svedoci smo da carinici gotovo svakodnevno u navodnim autobuskim pošiljkama otkrivaju različitu krijumčarenu robu, pa su 7. decembra 2020. godine takve zaplene zabeležene kako na prelazu Horgoš, tako i u dubinskoj kontroli na magistralnom putu Kraljevo-Kruševac.

Uprava carina

Na graničnom prelazu Horgoš, carinici su u saradnji sa policijom, za detaljnu kontrolu na ulazu u zemlju izdvojili autobus, kojim je iz Belgije ka Albaniji putovalo deset putnika.

Vozač autobusa, 40-godišnji albanski državljanin, rekao je da ni on, a ni putnici, sem ličnog prtljaga nemaju ništa što bi trebalo prijaviti carinskoj kontroli.

Ispostavilo se da je to daleko od istine, jer su poslednja četiri reda sedišta u autobusu bila „zatrpana“ torbama, kesama i kutijama, punim različite robe.

U „ničijem“ prtljagu, za koji je vozač rekao da se radi o pošiljkama koje je preuzeo radi isporuke, nalazila se firmirana garedroba i obuća robnih marki  „karl lagerfild, „emporio armani“, „timberlend“, „kelvin klajn“, muške i ženske torbe „ges“, „barberi“, „majkl kors“, parfemi svetski poznatih brendova, televizori, oprema za video nadzor, pa čak i jedan električni bicikl.

Utvrđeno je da je vrednost neprijavljene robe gotovo 13.000 evra, zbog čega će vozač odgovarati u krivičnom postupku, do kada će sporna roba biti zadržana.
 

 
Gotovo istovremeno na drugom kraju zemlje, mobilna ekipa carinika zaplenila je 200 parfema poznatih robnih marki, čija će originalnost, u koju se sumnja, tek biti utvrđena.

Foto Uprava carina


Naime, tokom dubinske kontrole u mestu Podunavci na magistralnom putu Kraljevo-Kruševac, carinici su zatekli 41-godišnjeg Novopazarca, koji je u svoj automobil „rendž rover“ pakovao kutije pune parfema, nakon što ih je preuzeo iz autobusa koji je saobraćao na liniji Pirot-Beograd.
 
Kako nije posedovao nikakvu dokumentaciju za robu, očigledno namenjenu daljoj preprodaji, ona će biti zadržana do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog pred nadležnim sudovima.

Izvor Uprava carina

Možda Vam se svidi i