Mitrovica u bobi protiv korone: Pojačane kontrole komunalne inspekcije i komunalne milicije

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Mere koje preduzima Gradska uprava za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove prema naredbama Štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica i po preporukama Vlade Srbije sprovode se u potpunosti.

Komunalna inspekcija i Komunalna milicija svakodnevno pojačano kontrolišu sve ugostiteljske objekte, teretane, kladionice i dečje igraonice, a jedna od mera suzbijanja i sprečavanjua širenja virusa korone –  covid 19, odnosi se i na delatnost javnog prevoza putnika tj. gradskog i prigradskog prevoza. U garaži prevoznika „Sirmiumbus” dezinfikuju se autobusi javnog prevoza.

„Pojačane su mere održavanja higijene sredstava javoznog prevoza, odnosno svi autobusi gradskog i prigradskog prevoza u potpunosti se dezinfikuju. Dezinfikuje se kompletna unutrašnjost vozila, držači, sedišta, kabine vozila, vozački prostor. Redovi vožnje su redukovani, na snazi je red vožnje subotom i radnim danom u julu i avgustu, što znači da je radnim danom prevoz redukovan za otprilike 40% u odnosu na uobičajn za ovo doba godine. Na svim prigradskim i gradskim linijama broj polazaka smanjen je za oko 35 do 40% na svakoj liniji. Javni prevoz se odvija samo da bi se zadovoljile elementarne potrebe privrede, rada i elementarne potrebe stanovništva za zdravstvom, pijacom i osnovnim potrebama u gradu. Za taxi službu važi preporuka da putnici ne sede na prednjem sedištu, nego samo na zadnjem i da vozačko osoblje nosi posebne zaštitne rukavice ili zaštitne maske”, rekao je Dimitrije Vlajić saobraćajni inspektor Gradske uprave za saobraćaj komunalne inspekcijske poslove Grada Sremska Mitrovica prilikom današnje kontrole “Sirmiumbusa”.

Miloš Madžić komunalni inspektor kaže da su inspektori stalno na terenu.

„Preko dana kontrolišemo sanitarno – higijenske uslove, broj gostiju u lokalu, njihovu opremljenost itd., dok posle 20 časova kontrolišemo radno vreme, koje je ograničeno na period od 8:00 do 20 časova uveče. U večernjim časovima, posle navedenog vremena zabranjeno su bilo kakva okupljanja ili rad lokala. Za sada u Mitrovici nemamo zaraženih i nadamo se da će tako i ostati, baš zato i preduzimamo sve ove akcije i molimo građane da poštuju sve mere koje su donate i mogu da istaknem da od kad smo počeli intenziviranu kontrolu, svi ugostitelji se, što je pohvalno, i pridržavaju donesenih mera”, rekao je Madžić.

Inspektori su za sada zadovoljni kako sugrađani poštuju vanredne mere i apeluju da ih se i dalje pridržavaju.

You may also like