Mitrovica pružila podršku deci oboleloj od raka

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U subotu, 15. februara na Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici simboličnim skupom pod sloganom „Zagrli snažno“ obeležen je Dan dece obolele od raka. Tom prilikom prikupljala su se i sredstva za izgradnju Roditeljske kuće.

Kao u prethodnih godina obeležavanje ovog datuma sa ciljem pružanja podrške mališanima koji se bore protiv raka i njihovim porodicama organizovalo je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR u saradnji sa lokalnim zajednicama.

„Veoma je bitno da i Sremska Mitrovica bude jedan od 30 gradova u Srbiji u kojoj se obeležava Dan dece obolele od raka, što znači da smo zajedno u toj borbi. Lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica ima fond koji je namenjen za decu i omladinu do 26 godina obolelu od teških bolesti i to je samo jedan vid pomoći koji mi našim obelelim sugrađanima pružamo“, rekla je zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

Ona je objasnila da su se ujedno na Trgu prikupljala sredstva za izgradnju  Roditeljske kuće u Beogradu koja će biti na raspolaganjima roditeljima i deci koja se leče u glavnom gradu Srbije.

„Na današnji dan 15. februara, širom Srbije obeležava se Svetski dan dece obolele od raka. Jako je važno da se skupimo u što većem broju i da donacijama pružimo podršku ovoj deci. Naš projekat NURDORA od ove godine se usmerava na prikupljanje sredstava za decu za roditeljsku kuću u Beogradu. Roditeljska kuća je jedan od najvažnijih projekata jer pomaže deci oboleloj od raka i njihovim roditeljima da prođu lakše kroz ovaj proces. Pruža im smeštaj kao i psihosocijalnu podršku i omogućava da sva ona deca širom Srbije koja se leče u centrima kao što su Novi Sad, Beograd i Niš imaju smeštaj za vreme čitavog procesa lečenja”, rekla je Marina Vlajić aktivista organizacije NURDOR.

Osim u Sremskoj Mitrovici, humanitarne akcije podrške NURDOR je organizovao i u: Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Priboju, Knjaževcu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Aranđelovcu, Ivanjici, Valjevu, Ubu, Rekovcu, Prijepolju, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Vršcu, Pirotu, Vranju, Lebanu, Lazarevcu, Kruševcu, Prokuplju, Novom Pazaru, Boru, Gornjem Milanovcu i Vrnjačkoj Banji.

Možda Vam se svidi i