Sremska Mitrovica – Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica kao regionalna ustanova za teritoriju okuga za koju je osnovana, ima svoju jasnu viziju, a to je namera bude jedna od najboljih i vodećih zdravstvenih ustanova u oblasti preventivne zdravstvene zaštite, što je i dokazala na prethodnim konkursima.

Tradicionalno, kao i svake godine Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica obeležava značajne datume iz Кalendara javnog zdravlja.

Prošle, odnosno 2019. godine, povodom obeležavanja Svetskog dana hrane 16. oktobra, raspisan je konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova za decu predškolskih ustanova i učenike osnovnih škola. Кonkurs je raspisan pod sloganom “Pravilna ishrana-dostupna i pristupačna svima. Za svet bez gladi”, a u saradnji sa svojim nadležnim institucijama i partnerima sa okruga. Ovih dana stigli su i rezultati konkursa.

Sremskomitrovački učenici i ovoga puta pokazali su veliki uspeh na Republičkom takmičenju. Nagrađena deca na ovom konkursu su Teodora Jovelić, 7 godina iz predškolske ustanove “PU Stonogica”, koja je osvojila 2. mesto i Predrag Pandurević, učenik VI/2 razreda osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” Mačvanska Mitrovica koji je osvojio 3. mesto. Uspešna deca nagrade su osvojila za svoje likovne radove.

Cilj ovih konkursa je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu pravilne ishrane-da se ukaže
na značaj pravilne ishrane, smanjenje broja gladnih, ali i smanjenje bolesti koje su posledica nepravilne ishrane, pre svega prekomerne uhranjenosti i gojaznosti.

Samo multidisciplinarnim radom i pristupom u preventivnoj zdravstvenoj zaštiti možemo biti najbolji i uspešni. Ove nagrade su dokaz da naša ustanova, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica, kao i sva naša deca i njihovi mentori odlično sarađuju i da su podsticaj za dalja napredovanja i učestvovanja na ovim i sličnim konkursima.

You may also like