Ministar Udovičić u Sremskoj Mitrovici FOTO

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sremsku Mitrovicu danas je posetio ministar sporta i omladine u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić i tom prilikom obišao Poslovno sportski centar “Pinki” gde je prisustvovao treningu rukometaša i rukometašica, a zatim i Osnovnu školu “Sveti Sava” u kojoj je održan javni čas odbojke.

Ministar je prilikom posete istakao da Sremska Mitrovica sa svojih 6% ukupno godišnjeg bužeta koji izdvaja za sportsku infrastrukturu i rad klubova može poslužiti kao dobar primer drugim gradovima i opštinama u Srbiji.

Ispred lokalne samouprave ministra su ugostili prvi čovek grada na Savi Vladmir Sanader, predsednik Skupštine grada Tomislav Janković i načelnik Uprave za obrazovanje, sport i omladinu lija Nedić.

Lokalna samouprava prema podacima koje izneo prvi čovek Mitrovice, trenutno preko 100 miliona dinara izdvaja za sport.

“Želeo bih pre svega da pohvalim napor koji lokalna samouprava sa gradonačelnikom Sanaderom na čelu čini za sport, za promociju sporta, za poboljšanje uslova za bavljenje sportom, za uključivanje dece u školski sport, ali i za promociju rekreativnog sporta. Drago mi je da se nalazim u gradu koji izdvaja 6% svog budžeta za sport i koji na taj način pokazuje drugim lokalnim samoupravama koliko je važno ulagati u sport i to činiti u kontinuitetu, koliko je značajno praviti jednu dobru i jaku strukturu školskog i rekreativnog sporta, kako bi kasnije imali vrhunske rezultate. U poslednjih šest godina Sremska Mitrovica je značajno promenila svoj sportski izgled, sportska infrastruktura u ovom gradu danas je na jednom vrlo zavidnom nivou, na nivou kojim može da se pohvali mali broj opština u Srbiji. Ovde imamo, da se tako izrazim, zaokruženu sportsku infrastrukturu na jednom mestu, prvenstveno kroz sportsku halu i bazen koji u potpunosti opravdava uložena sredstva, zatim i kroz otvorene fudbalske terene i teretanu na otvorenom. Ulaganje u danas je ulaganje u budućnost generacija koje dolaze”, rekao je ministar Udovičić.

Ministar je prilikom posete uručio i donaciju muškom i ženskom sremskomitrovačkom rukmetnom klubu u vidu lopti, kao i opremu za fiskulturnu salu OŠ “Sveti Sava”.

“Zadovoljstvo mi je što smo mogli da pomognemo rad lokalnih klubova kroz donaciju sportske opreme i rekvizita. Osnovnoj školi “Sveti Sava” donirali smo dva nova gola, dve table, dva obruča i 40 lopti, po deset za četiri kolektivna sport, kao i mrežu za dobojku. Na taj način želimo da omogućimo i školi i deci koja pohađaju ovu školu da imaju bolje uslove za časove fizičkog vaspitanja”, dodao je ministar.

On je rekao da Ministarstvo omladine i sporta istrajno i vredno radi na tome da omogući svoj deci u Srbiji da se besplatno bave sportom.

“Mladi i deca su nam u prvom planu, želimo da kreiramo sadašnjost po njihovoj meri i da im zatim ostvarimo mogućnost da je nakon nas oni sami kreiraju onako kako žele”, kaže Udovičić.

“Imamo izuzetnu čast i veliko nam je zadovoljstvo što nas je danas posetio ministar Udovičić, čovek iz sporta koji zaista zaslužuje mesto na kojem se nalazi i koji svojim trudom i radom i dalje promoviše sport u Srbiji. Sremska Mitrovica je oduvek grad sporta sa brojnim uspešnim pojedincima i dobrim klubovima. Lokalna samouprava sa mnom na čelu se trudi da sportsku infrastrukturu održi na dobrom nivou kako bi svi oni koji žele da se bave sportom za to i imali uslove. Dosta pažnje posvećujemo školskom sportu i želja nam je da što veći broj dece uključimo u sport, da deca na jedan kvalitetan i zdrav način provode svoje vreme”, rekao je gradonačelnik Sanader.

On je dodao da će Semska Mitrovica u narednom peruodu izdvojiti još veća sredstva za sport, kako za infrastrukturu i sportski opremu, tako i za sam rad klubova.

“Sve ide u pravcu da Mitrovica postane centar sporta u Sremu, imamo sjajnu halu, bazen, a najavljena je i izgradnja novog fudbalskog stadiona. Stvaramo što bolje uslove za sve naše sportiste koji nas na jedan dostojanstven i reprezentativan način dalje predstavljaju u Srbiji, pa i šire”, rekao je Sanader.

Gradonačelnik je još kratko istakao da je podrška mnistarstva Vlade Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine izuzetno značajna za razvoj porta u gradu i da veruje da će dobra saradnja koju Sremska Mitrovica sada ima sa svim nivoima vlasti biti nastavljena i u budućnosti.

Možda Vam se svidi i