Mesna zajednica „Sava“ proslavila krsnu slavu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sremskomitrovačka Mesna zajednica “Sava” juče je u prisustvu brojnih gostiju proslavila krsnu slavu Svetog Savu – Savindan. Kum slave bio je Petar Samardžić.

“Sveti Sava jedna je od najistaknutijih ličnosti u istoriji Srbije i zaista je zadužio ceo naš narod svojim delima kao monah, kao provetitelj, kao književnik, diplomata i naravno kao prvi srpski arhiepiskop i baš zato mi je posebno drago što je Mesna zajednica “Sava” izabrala upravo Savindan za slavu. Zadovoljstvo mi je što sam kum slave i što smo se ovde okupili u jako velikom broju, pa su tako sa nama između ostalih i predstavnici brojih mesnih zajednica kako gradskih, tako i seoskih, kao i predstavnici lokalne samouprave”, rekao je kum slave Samardžić.

On je zajedno sa predstavnicima saveta mesne zajednice “Sava” i sveštenikom Savom Rakitom uz molitvu izlomio slavski kolač.

“Veliko mi je zadovoljstvo da sam u ovoj godini, godini jubileja kada MZ “Sava” obeležava 40 godina postojanja baš ja na funkciji predsednika saveta. Odrasla sam u ovoj mesnoj zajednici, ovde sam provela ceo svoj život i zaista je čast biti njen deo i neko koga su upravo stanovnici izabrali za svog predstavnika”, rekla jeMilica Jelovac, predsednik saveta Mesne zajednice “Sava”.

Možda Vam se svidi i