Ograničenja protiv korona virusa ostaju na snazi i tokom vikenda, a nova sednica Kriznog štaba biće održana u ponedeljak.

Kako je javila Radio televizija Srbije, od ponedeljka će biti produženo radno vreme ustanova kulture do 21 sat.

Nova sednica Kriznog štaba zakazana je za ponedeljak i tada će ponovo biti razmatrane i precizirane postojeće mere, prenosi Beta.

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa završena je posle nepunih sat vremena.

Prethodno je agencija Tanjug objavila da će odluke biti saopštene na redovnoj konferenciji za novinare u 15 sati.

To je, kako je navedeno, novinarima u Palati Srbija rečeno iz kabineta premijerke Ane Brnabić.

Dosadašnje restriktivne mere, koje su prvobitno važile do 15. decembra, ističu danas, a članovi kriznog štaba su na današnjoj sednici razmatrali epidemiološka sitaucija, da li su dosadašnje mere dale rezultate, kao i eventualno uvođenje novih ili ublažavanje postojećih mera.

Prema ranijim najavama medija, Krizni štab bi mogao da donese odluku o ublažavanju određenih mera, pre svega, onih koje se odnose na produženje radnog vremena tržnih centara, frizerskih i kozmetičkih salona radnim danima i za vikend, prenosi Tanjug.

Mediji prenose da su lekari bili izričiti da se ne ublažavaju mere ovog vikenda i da se sačeka analiza epidemioloških brojki kako bi se u ponedeljak eventualno relaksirale mere. Predstavnici vlasti su bili za to da se mere „olabave“ već u subotu i nedelju, ali će se preseći prvog radnog dana sledeće sedmice. Konkretno, predlog predstavnika vlasti je da se omogući rad restorana, kafića i maloprodajnih objekata do 20 časova i postoje veliki izgledi da će tako i biti.

You may also like