Maloletnici i studenti neće plaćati testiranje na virus

Za studente i građane Srbije koji su maloletni biće besplatno testiranje na koronu, pri ulasku ili izlasku iz zemlje, rekla je sinoć dr. Darija Kisić Tepavčević za RTS

Svi ostali građani na sopstveni zahtev moći će da urade PCR test ukoliko plate 6.000 dinara, a Vlada je ovu odluku usvojila danas.

“Studenti i svi mlađi od 18 godina moći će da se testiraju besplatno kako bi prekinuli samoizolaciju, ili ukoliko žele da putuju u inostranstvo, a potreban im je negativan PCR test. To mogu da obave u svakom domu zdravlja, institutu ili zavodu za javno zdravlje. Sve ostale testiranje na sopstveni zahtev koštaće 6.000 dinara i moći će da urade u svim pomentim zdravstvenim ustanovama”, rekli su iz vladez Vlade.

“Testiranje će biti dostupno, čak i većim grupama ljudi, npr. zaposlenima u firmama, ali to će morati da se zakazuje”, rekla je zamenica direktora “Batuta” u emisiji “Četvrtkom i 9” na RTS-u.

Prema odlukama Vlade, državljani Srbije mogu da uđu u zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na koronavirus, ne stariji od 72 sata.

Ukoliko državljanin Srbije bez urađenog testa uđe u zemlju, u obavezi je da 14 dana provede u samoizolaciji.

U periodu samoizolacije građani će imati mogućnost da testiranje obave u nekoj od referentnih laboratorija u zemlji i, ukoliko je test negativan, prekinu samoizolaciju.

You May Also Like