Madžić: Nove mere Sremska Mitrovica

Od strane Ozon
3 komentari

Vlada Srbije danas je donela odluku o produžetku radnog vremena prodajnih i ugostiteljskih objekata, koji će sada, raditi do 20 časova, do petka 25. Decembra, za kada je najavljeno novo zasedanje Republičkog Kriznog štaba.

Kako je saopšteno i iz Kriznog štaba, Sremska Mitrovica, radno vreme tržnih centara, prodavnica garderobe, kladionica, kockarnica i dečijih igraonica biće od ponedeljka do petka do 20 časova.

Radnim danima do 20 časova mogu da rade frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote, kao i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

Radno vreme ugostiteljskih objekata i to kafića i restorana, će biti od ponedeljka do petka do 20 časova, s tim da u vremenu od 17 do 20 časova nije dozvoljena bilo kakva muzika unutar lokala.

Apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja.

Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi i radnim danima i vikendom do 21 čas.

Objekti i ustanove iz oblasti kulture – bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije, počev od danas 21. decembra, mogu da rade svakog dana do 21 časova.

Komunalni inspektor Miloš Madžić, apeluje da se sve mere poštuju uz poštovanje epidemioloških mera. “Krizni štab apeluju na sve građane da se ponašaju odgovorno i da štite svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice. Poštovanjem mera i odgovornim ponašanjem, čuvamo i naš zdravstveni sistem”.

You may also like

3 komentari

Jovan Mijic 22.12.2020. - 7:05 am

Ako krene da se suska o zatvaranju za novu godinu neka Mitrovica na lokalnom nivou to ne dopusti. A ako dodje do toga smenuti kompletno rukovodstvo grada i dovesti nekoga ko nece dopustiti da Republika jase gradjane Mitrovice. A gospodina Madzica i ostale u tom slucaju poslati na izdrzavanje zatvorske kazne.

Dragan 22.12.2020. - 10:26 am

Dobro da su kladionice i kockarnice navedene u vrhu liste !

vesna 23.12.2020. - 10:47 am

Jos uvek isuvise slobode , pogotovo benzinske pumpe koje najvise zagadjuju vazduh. Restorani kafici i vase jbne kockarnice . Dali i vi gospodo iz kriznog staba sedite u takvim ustanovama? neverujem.

Komentari su zatvoreni.