Mađarski KITE u saradnji sa “John Deere” u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Američki gigant i jedan od svetskih lidera u proizvodnji poljoprivredne mehanizacije počeo je sa izgradnjom u Sremskoj Mitrovici.
U prvi logistički punkt investira se šest miliona evra.

AMERIČKA kompanija za proizvodnju poljoprivrednih mašina i traktora „Džon Dir” gradi logističko-distributivni centar, u Sremskoj Mitrovici, u saradnji sa Kompanijom KITE DOO.

Danas je gradonačelnica Svetlana Milovanović sa saradnicima obišla radove na izgradnji objekta proizvodjača traktora “John Deere” u industrijskoj zoni Sever.

Imre Kiš, generalni direktor KITE DOO u Srbiji, zahvalio se na interesovanju o poslovanju kompanije, “Kompanija je osnovana 2016. u Srbiji i od tada zastupamo mnoge svetske brendove. Kompanija u Srbiji je zastupnik kompanije iz Madjarske. Ova kompanija je na samom početku rada zaposlila 14 radnika, a trenutno imamo 70 radnika, od toga 60 u mehanizaciji i preko 15 je u agronomiji.” Imre Kiš zahvalio je na dosadašnjem objektivnom izveštavanju o rezultatima i aktivnostima kompanije KITE DOO, ovlašćenog uvoznika, distributera i servisera prestižnog brenda JOHN DEERE, u protekle 4 godine poslovanja!
Kompanija KITE DOO osnovana je u oktobru 2016. godine, kao ćerka firma korporacije KITE Zrt u čijem je 100%-om vlasništvu. Korporacija KITE Zrt registrovana je u Mađarskoj sa sedištem u Nadudvaru, gde posluje od 1973. godine.

Izvršni direktor kompanije KITE DOO, Djordje Mišković rekao je “Distributivni centar u Sremskoj Mitrovici je namenjen prvenstveno poljoprivrednicima sa ovog terena. Takodje napominjem da u okviru ponude, prodaje i servisa ovde će biti i rezervnih delova za traktore starijih generacija. Mi ne prodajemo samo traktore, tu su i starije generacije kombajna i priključne mašine. Trudićemo se da izadjemo u susret svim korisnicima sa ovog terena”.

Ognjen Šagaunović, rukovodilac projekata u kompaniji KITE DOO izjavio je da se distrubitivni centar u Sremskoj Mitrovici prostire na 2,1 hektar površine. U okviru tog kompleksa planirano je da se izgradi upravna zgrada sa kancelarijom, zatvoreni izložbeni salon, servisne linije za servis poljoprivrednih mašina, magacini za rezervne delove i magacini za agronomske proizvode.

“Kao što smo i najavili proletos veliki gigant “John Deere” došao je u kompaniju preko KITE DOO. Meni je drago što su oni u ovim teškim vremenima počeli sa izgradnjom svog distributivnog centra ovde u Sremskoj Mitrovici. Ona je zahvalila što su ove dve firme dale poverenje lokalnoj samoupravi i kao što ste čuli oni su zadovoljni ovim što smo do sada postigli. Milovanović je rekla da su realna očekivanja da će ova kompanija sa ovim distributivnim centrom privući još investitora zbog pozitivnog iskustva sa Gradom. Ovaj centar će pomagati poljoprivrednicima ne samo sa ove teritorije nego iz celog regiona. Kraj radova je predvidjen za 2021 godinu, a u narednim fazama kako se bude razvijao ovaj distributivni centar povećavaće se i broj zaposlenih, rekla je gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.


Kompanija KITE DOO je za poslednjih nekoliko godina postala široko poznata među poljoprivrednicima u Srbiji, kao distributer visokokvalitetnih novih John Deere mašina , sa stalnom tendencijom rasta prometa i udela na tržištu. Ulaskom kompanije na tržište Republike Srbije, poljoprivrednici širom Srbije imaće priliku da primene i savremene, ekološki prihvatljive tehnologije, čija ekspanzija je jedan od strateških ciljeva kompanije KITE DOO.
Kao rezultat povećanja prometa i obima aktivnosti, kompanija smatra da je došlo vreme da proširi svoje delovanje, sa centralne lokacije u Novom Sadu na distiributivne centre u drugim gradovima, a sve u cilju pružanja što boljih i kvalitetnijih usluga svojim korisnicima.

Distributivni centar, čija je izgradnja upravo počela, namenjen je najpre korisnicima mašina i poljoprivrednicima u regionu Srema. Međutim, geostrateška pozicija ovom centru daje i veći značaj, jer treba da bude i veza, kao i podrška firmi KITE BH d.o.o. u Bijeljini, koja je počela sa poslovanjem u prvom kvartalu ove godine. Distributivni centar u Sremskoj Mitrovici biće organizovan tako da, osim izložbenog salona i prodaje mašina, sadrži i skladište rezervnih delova, formirano po strukturi prodatih mašina u regionu. U ponudi rezervnih delova značajan udeo će imati i oni namenjeni za starije John Deere traktore, koji su dosta zastupljeni na ovom terenu. Takodje, u drugoj fazi izgradnje koja je planirana za naredni period, u planu je izgradnja skladišta agronomskih repromaterijala – semena, veštačkih đubriva i sredstava za zaštitu bilja, na preko 25.000m2. Ove robe su takodje deo prodajnog asortima kompanije KITE DOO, koji se razvija po veoma uspešnom modelu firme osnivača KITE Zrt. iz Mađarske.
Posebna pažnja će biti usmerena na preciznu poljoprivredu i primenu savremene digitalne opreme, u cilju optimalnog upravljanja farmom u realnom vremenu. Uz već odomaćene tehnike navigacije, putem instaliranih RTK stanica, korak dalje je konekcija sa JOHN DEERE Operativnim Centrom, a uskoro nas očekuje i povezivanje sa JOHN DEERE Link -om. To će omogućiti potpuno upravljanje informacijama o mašini, zemljištu, klimatskim uslovima i ostvariti potpunu kontrolu troškova proizvodnje. Edukacija rukovaoca ovom opremom je deo planiranih aktivnosti kompanije KITE DOO u novom centru u Sremkoj Mitrovici.
Sama ideja za izgradnju regionalnih centara prodaje i servisa, potiče od koncepta DILER SUTRAŠNJICE (DEALER OF TOMORROW) kompanije JOHN DEERE, da se u regionima, gde je fokus na prodaji JOHN DEERE poljoprivredne mehanizacije, na svakih 100 do 150 kilometara formiraju krugovi, to jest distributivno servisni centri, koji se međusobno dodiruju i negde delimično preklapaju. Prošle godine je ovakav centar već otvoren u Bačkoj Topoli, a plan je da ih u Vojvodini bude ukupno pet. U centralnoj Srbiji imamo tri dilera („Agrouniverzal“ – Gornji Milanovac; „Stefan“ – Arilje; „Jugometal“ – Svilajnac), čijom mrežom postižemo sličan efekat, dok smo nedavno promovisali firmu „Agro Auto“, našeg sub-dilera, uvoznika i servisera za teritoriju Crne Gore.
Gradnja u Sremskoj Mitrovici za sada se odvija po planu, a centar treba da počne sa radom najkasnije do kraja 2021. godine. Kao deo investicije, u prvoj fazi izgradnje želimo da izgradimo kompleks objekata sa više od 1.000 m2, u čijem sastavu će se nalaziti kancelarije, izložbeni salon, servisne linije i zatvorena skladišta. U okviru komleksa nalaziće se i otvoreni izložbeni plato, površine od skoro 5000 m2, za izlaganje i skladištenje velikih mašina.
Otvaranjem distributivnih centara kompanija KITE DOO želi da stvori i naviku korisnika da dovoze poljoprivredne mašine u servisni centar, koji će biti opremljen savremenom dijagnostičkom i potrebnom radioničkom opremom i alatima.

Ujedno, to će biti i edukativni centar za korisnike poljoprivrednih mašina. U planu je i da se u centru koji bude izgrađen radi i finalno sklapanje delimično rastavljenih priključnih mašina, uvezenih od ino dobavljača.
U distribitivnom centru će, osim John Deere poljoprivredne mehanizacije, biti zastupljene i mašine drugih proizvođača, koje kompanije KITE DOO zastupa na tržištu, a između ostalog i JCB, KUHN, Joskin i drugih.

Možda Vam se svidi i