Mačvanski penzioneri dobili pakete pomoći

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Paketi pomoći penzionerima u mestima severne Mačve distribuirani su u drugoj polovini aprila meseca.

Radi se o paketima koje je obezbedila lokalna samouprava grada Sremska Mitrovica, a sve zahvljajući donacijama više firmi i institucija kako sa prostora samog grada, tako i sa prostora Republike Srbije.

Svaki od paketa sadržao je šećer, so, konzerviranu hranu i sredstva za ličnu higijenu, a namenjeni su penzionerima sa mesečnim primanjima do 30.000 dinara.

Na pakovanju paketa bila su angažovana lica na odluženju zatvorske kazne u sremskomitrovačkom Кazneno popravnom zavodu. Distribuciju paketa vršili su volonteri iz mesnih zajednica, svi oni su bili zaštićeni maskama i rukavicama, a kontakt sa penzionirima je sveden na minimum.

Podela paketa u Salašu Noćajskom

Najviše paketa podeljeno je penzionerima iz Mačvanske Mitrovice u to ukupno 435. Njih je podelilo oko 20 volontera. U Zasavici II podeljeno je 85 paketa, a u Zasavici I samo nekoliko paketa više, odnosno 92.

U Noćaju je pomoć u vidu paketa dobilo 264 penzionera, a u Ravnju 103. U najmanjem selu severne Mačve koje pripada Gradu Sremska Mitrovica – Radenkoviću podeljeno je 75 paketa.

Broj penzionera iz Salaša Noćajskog koji je dobio pakete je 220.
Paketi su podeljeni bez problema, a po spisku Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Paketi za penzionere u Zasavici II

Možda Vam se svidi i