Mačvanska Mitrovica: Novi asfalt, trotoari i pijaca

Krajem jula meseca nastavljeni su radovi na rekonstrukciji ulice Mačvanski kej u Mačvanskoj Mitrovici, a biće produženi i na ulicu Žarka Vučinića. Radi se o deonici od Pošte, pa do raskrsnice ovog mesta sa Salašom Noćajskim u dužini od oko 1,5 kilometara.

Radove kompletno finansira Javno preduzeće „Putevi Srbije“, a izvodi „Sremput“ ad iz Rume.

„Izuzetno sam zadovoljan što su radovi nastavljeni i što će u okviru njih biti odrađeno i nešto što nije prvobitno predviđeno, a to je pešačka staža čitavom dužinom ulice. Nakon što smo rekonstruisali deo od broja 145 do njenog samog kraja, a u pravcu ka Zasavici, nastavili smo sa radovima koji su starovali u delu od pumpe kanala Modran, pa prema centru mesta. Za sada je kompletno, da se tako izrazim, na toj deonici podignut trotoar, a narednih dana očekujem i posavljanje behaton ploča“, objašnjava predsednik Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica Miloš Kovač.

On ističe da ga raduje činjenica da će se konačno rešiti problem nakupljanja i zadržavanja vode na trotoaru uz samu ogradu Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ i nekoliko kuća u nastavku.

„Nakon padavina u tom delu nam se redovno zadržavala voda na trotoaru i pešaci su bili primorani da siđu na put, što je posebno nebezbedno za brojne školarce. Kada se uradi behaton staza toga više neće biti. Moram da napomenem da će se takva staza uraditi od centra, odnosno Pošte, pa sve do mesta gde se kanal Modran uliva u reku Savu. Dalje od toga, do krivine će se uraditi trotoar u asfaltu, a u dogovoru sa nadležnim organima rešeno je da se u tom delu, s obzirom da deca iz naselja Krivaja prelaze saobraćajnicu na putu do škole i nazad i gde imamo začepljenje, odnosno usko grlo, postavićemo usporivače brzine i ležeći policajac. Na taj način deca tog naselja će bukvalno samo jednom morati da pređu put i to na mestu gde je to predviđeno i osigurano i da zatim trotoarom dođu do škole, odnosno kuće“, nastavlja Kovač i dodaje da su usporivači brzine i ležeći policajac već postavljeni u ulici Mačvanski kej i to kod starog mosta.

On dalje objašnjava da se glavni radovi na rekonstrukciji ulice odnose na saobraćajnicu, gde će doći da uklanjanja asfalta, a u jednom delu i nekadašnje podloge od kamenih kocki, što će poboljšati sam kvalitet novog puta.

Takođe i u ovom delu radiće se na atmosferskoj kanalizaciji koja postoji i sada, ali je taj sistem prilično star i loš, pa se često dešava da se voda zadržava na i putu, što je u više navrata dovodilo i do saobraćajnih nezgoda.

Javno komunalno preduzeće „Vodovod“  kao i u već rekonstruisanom delu će pristupiti zameni dotrajale mreže.

Kovač dodaje da će se prilikom asfaltiranja tog dela puta u centru Mačvanske Mitrovice pristupiti i betoniranju prostora gde će biti postavljena mini pijaca za potrebe žitelja ne samo Mačvanske Mitrovice, nego i svih okolnih sela.

„Nama iz Mačvanske će postavljanje pijace to nekako biti najznačajnije, pogotovo zbog činjenice da imamo veliki broj penzionera kojima nije uvek baš lako i jednostavno da pređu preko mosta i odu do Gradske pijace i verujem da ćemo im na ovaj način puno olakšati da se snabdeju nekim namirnicama“, priča predsednik mesne zajednice.

On nije želeo da precizira datum završetka svih radova, ali kaže da očekuje da to bude krajem leta ili početkom jeseni.

You May Also Like