Lončar: Nema mesta panici, razradili smo sve scenarije

SRBIJA – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je danas, nakon što je registrovan prvi slučaj korona virusa u Srbiju, da nema mesta za paniku i strah, i da su nadležni razradili sve moguće scenarije.

„Imali smo priču od nekih neodgovornih da nećemo nigde moći da zbrinemo nijednog pacijenta, osim u Beogradu na Infektivnoj klinici. Ali, ne možete više da odgovarate neodgovornim ljudima kojima nije stalo ni do čega osim da unesu paniku. Nećemo da se bavimo time“, rekao je Lončar na vanrednoj pres konferenciji.

Кako je rekao, pacijent je otkriven, adekvatno je zbrinut i leči se u Subotici.

„Ako je pitanje da li će virusa biti u Beogradu… Imamo razrađen plan, šta sa jednim, troje, pet, sedam… pacijenata, gde će biti smešteni, lečeni, po kom principu i za Beograd i za druga mesta“, istakao je Lončar.

Nije, dodaje, korektno da se ulazi u detalje, jer to konkretno ljudima ne znači ništa, već je važno da sistem zbrine one za koje bude potrebe, što će i učiniti.

Lončar je ponovio da se zaraženi muškarac u Subotici dobro oseća, bez tegoba, da jutros nema temperaturu, a da nadležni svoj posao rade ozbiljno, i svakog sumnjivog tretiraju kao pozitivnog, radi predostrožnosti, što je, dodaje, slučaj i sa porodicom obolelog iz Subotice.

„Sve ćemo uraditi u skladu sa pravilima struke. Nema mesta za paniku i strah. Važno je da ljudu veruju sistemu, državi“, rekao je Lončar.

Dodao je da će javnost na vreme o svemu biti obaveštavana.

„Niste imali spin ove vesti, niko je nije ekskluzivno objavio. Svi se ponašamo profesionalno i, kao što smo obećali, bićemo krajnje transparentni“, rekao je Lončar.

Izvor/foto: Ministarstvo zdravlja

Related posts

Memorijalna utakmica u čast Miloša Zečevića Zeke

Suzbijanje krpelja u četvrtak i petak

Da li odmor mora biti apsurdno skup? Insta odmor ili ODMOR?