Lepa vest iz mitrovačkog porodilišta: U martu rođene 92 bebe

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U toku marta meseca u porodilištu Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici rođene su 92 bebe, od toga 52 dečaka u 40 devojčica.

Prema rečima načelnik Službe ginekologije Opšte bolnice Sremska Mitrovica prim. dr Dragana Malobabića, spec. ginekologije i akušerstva, stanje u porodilištu je uobičajeno, ali je uvedeno nekoliko novina kako bi bezbednost bila na maksimalnom nivou s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u celoj zemlji.

“Što se tiče mera predostrožnosti u mitrovačkom porodilištu one su vrlo slične i u vanrednoj situaciji i van vanredne situacije, pa tako na primer posete porodilištu Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici nisu nikada dozvoljene i bebu je moguće videti samo kroz stakleni zid, a sa majkama se kontaktira preko telefona. Novine smo uveli u oblasti elektronske prijave bebe matičaru, pa se tako sada supružnici, odnosno roditelji bebe ne sreću kako bi to odradili zajedno, nego otac dolazi nakon završene prijave majke, pregleda podatke i ukoliko je saglasan potpiše dokumenta. Od novina uveli smo i to da se izuzetno kratko leži u porodilištu, na žalost već imamo iskustva sa ranim otpustom trudnica, tako smo radili za vreme ratova, bombardovanja, pa i pre nekoliko godina za vreme poplava”, rekao je doktor Malobabić.

On je dodao da je stanje svih porodilja i beba rođenih u martu mesecu redovno i da nije uočeno nikakvo posebno oboljevanje.

Malobabić je trudnice koje su u terminu zamolio da se porodilišti prvo obraćaju telefonom na broj 022/610-222 lokal 154 ili 276, kako bi im zakazali carski rez na način da se što manje zadržavaju u porodilištu i objasnio da se prijema trudnica u porodilište vrši kroz bolnički prijem gde će svakoj od njih biti izmerena temperatura i uzeti još neki bitni podaci. On napominje i da postoje porodilišta u Srbiji koja su opremljena i spremna za prihvat trudnica koje imaju povišenu temperaturu.

“Želeo bih da poručim svim porodiljama i njihovim porodicama sa regiona koji nama gravitira da će porodilište jednostavno po svaku cenu biti branjeno i odbranjeno od novog virusa i da će nastaviti da funkcioniše i nakon ove pošasti koja nas je pogodila. Ceo zdravstveni sistem postavio se izuzetno odgovorno u ovoj situaciji i neće biti nikakvih problema da naši sugrađani ostvare zdravo potomstvo”, poručio je doktor Malobabić.

Možda Vam se svidi i