Laćarak dobio novi vrtić

Od strane Ozon
0 komentar

Izgradnja novog objekta vrtića „Čuperak“ u Laćarku je kompletno završena, a isti je prošao i tehnički prijem.

Foto Vojvodina Info

Radi se o objektu čija izgradnja je startovala prošle godine u decembru mesecu, kada su kamen temeljac položili tadašnji ministar provete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović.

Rok za završetak novog objekta je prvobitno bio 12. novembar, ali je pomeren nekoliko dana kasnije i to zbog otežanog uvoza materijala za izgradnju iz inostranstva, a prouzrokovanim virusom kovid 19.

Prema rečima načelnika Uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslava Jokića, nakon tehničkog prijema, ostalo je da se privede kraju parterno uređenje prostora oko samog objekta, a zatim sledi i opremanje „Čuperka“. Javna nabavka za kuhinju je već raspisana, dok će za dalju nabavku opreme i nameštaja biti zaduženo resorno ministarstvo.

Novi objekat vrtića u Laćarku se prostire na oko 1.000 metara kvadratnih, a sastoji se od prizemlja i jednog sprata. Za boravak dece opredeljeno je šest prostorija, a u okviru objekta pored toaleta biće smeštena i kuhinja.

Vrednost radova na izgradnji iznosi oko 105 miliona dinara i finansirani su od strane Svetske banke i to u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje“ koji u Republici Srbiji sprovodi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uz podršku Ministarstva finansija.

Vojvodinainfo

Možda Vam se svidi i