Krajem nedelje asfaltiranje ulice Mačvanski kej

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Krajem ove nedelje startovaće radovi na asfaltiranju dela ulice Mačvanski kej u Mačvanskoj Mitrovici.

Radi se o delu od broja 145 do broja 190, odnosno do samog kraja ulice čija rekonstrukcija je počela u drugoj polovini februara meseca. Ovi radovi predstavljaju završnu fazu projekta rekonstrukcije pomenutog dela Mačvanskog keja.

Kako je projektom rekonstrukcije predviđeno radovi  su podrazumevali uklanjanje postojećeg asfalta i trotoara, zatim zamenu vodovodne instalacije, postavljanje gasne instalacije i atmosferske kanalizacije, a zatim i izgradnju potpuno novog trotoara, kao i same saobraćajnice.

Vrednost projekta, odnosno investicije iznosi oko 100 miliona dinara, a finansiran je od strane Javnog preduzeća „Putevi Srbije“.

Što se tiče same zamene vodovodne instalacije sremskomitrovački JKP “Vodovod” je za te radove izdvojio sredstva od oko 10 miliona dinara, dok je JP “Srem – gas” za izgradnju svoje mreže, koja u pomenutom delu ulice prethodno nije postojala, izdvojio oko 3 miliona.

Možda Vam se svidi i