Sremska Mitrovica – Centar za respiratorne infekcije Doma zdravlja Sremska Mitrovica, takozvana Kovid ambulanta smeštena u Dispanzeru na Savi i dalje nastavlja sa radom.

Ambulanta prima pacijente u vremenskom periodu od 07:00 do 22:00 časa svakog dana i vikendom.

„Kovid ambulanta u Sremskoj Mitrovici je i dalje otvorena i to sve dok nadležni organi ne donesu odluku o njenom prestanku rada. Još uvek se rade testiranja građana na prisustvo virusa korona i u prethodnih par dana prosečno 30 pacijenata testirano je na nevnom nivou u našoj Kovid ambulanti“, rekao je za Ozon načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić.

On je i kratko dodao da se broj pacijenata svakim danom smanjuje.

U Kovid ambulanti primaju se pacijenti koji imaju respiratorne tegobe, kašalj, plitak dah, poremećaj osećaja ukusa i mirisa, povišenu telesnu temperaturu, a to su sve simptomi koji mogu da upute na sumnju na pojavu infekcije korona virusom. Pacijentima koji imaju lakše tegobe, u smislu da imaju temperaturu do 38 stepeni i blago grebanje u grlu, preporučeno je da prvo pozovu telefonom dežurnog lekara u Kovid ambulanti, pa da u skladu sa preporukama dođu na pregled, a sve kako bi smanjili kontakt između osoblja i pacijenata i međusobni kontakt pacijenata, odnosno da bi sprečili širenje zaraze

Brojevi telefona Kovid ambulante su: 022/615-820; 064/87-70-581; 064/87-70-563; 064/87-70-576.

Možda Vam se svidi i