Korona virus: U Srbiji predlog da objekti rade do 17 časova

Od strane Ozon
1 komentar

U Srbiji se očekuje odluka o novim merama, dok stručnjaci pozivaju vernike da budu oprezni na ispraćaju i sahrani patrijarha Irineja, a epidemija nastavlja da uzima maha u svetu.

Prema poslednjim podacima, u poslednja 24 sata zabeleženo još 6.254 slučaja zaraze, a preminulo je 30 ljudi.

Imunolog Srđa Janković rekao je za RTS da je medicinski deo kriznog štaba predložio Vladi da svi objekti – osim prehrambenih radnji, apoteka i pumpi – rade do 17 časova.

„Imamo uveravanja da će mere u potpunosti biti donete kako su predložene“, rekao je on.

Posle upozorenja epidemiologa da se situacija u Srbiji, pogotovo u Beogradu, bliži „katastrofalnoj“ zasedao je Krizni štab. 

Posle sednice, Lončar je novinarima rekao da će u narednih nekoliko sati medicinski deo Kriznog štaba pismeno obrazložiti svaku predloženu meru, a zatim će se razmotriti šta je od toga zakonski izvodljivo da se sprovede.

„Ljudi iz zakonodavstva će da kažu šta je moguće, a šta ne. Nije u redu da izađemo s merama, pa da neko kaže to nije u skladu sa zakonima i Ustavom Srbije“, rekao je Lončar.

Istakao je i da je prekid kontakata jedini lek za smanjenje brojki.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Mitrovic 21.11.2020. - 12:25 pm

Za prodavce, servisere i ostale koji su izlozeni direktnom kontaktu sa ljudima, a pogotovo preko predmeta poput telefona, tableta, laptopova, plasticnih flasa i ostale cvrste robe, da se uvede obavezan beneficirani staz u odnosu 1:1 ali da vazi i za medicinske radnike i ne medicinsko osoblje po bolnicama i domovima zdravlja

Komentari su zatvoreni.