Kome smeta dečije igralište?

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Za sada nepoznato lice ili lica su tokom prethodne noći “vršljala” po dečijem igralištu vrtića “Lane” u Mačvanskoj Mitrovici i za sobom ostavila nered.

Prema rečima vaspitačice Ivane Pavlović, na žalost ovo nije usamljen slučaj, a slične stvari su se dešavale i ranije.

“Pre nekoliko nedelja zaposleni u “Lanetu” zajedno sa roditeljima organizovali su akciju uređenja igrališta i zaista smo se portudili da našim najmlađima obezbedimo jedan lep i bezbedan kutak za boravak i igru u prirodi, međutim ne znam zašto i zbog čega nekome taj kutak smeta ili mu je baš zanimljiv da u njemu provodi vreme tokom večernjih časova. To ne bi bio problem da ta osoba ili osobe za sobom ne ostavljaju nered i ne uništavaju ono što mi pravimo. Ovaj put mete su bile gume koje smo mahom ofarbali i sa njima ogradili cveće koje su ispremeštane”, objašnjava za Ozon Pavlović.

Ona kaže da je igralište pokriveno video nadzorom, ali da sumnja da će počinioci biti otkriveni.

“Žao mi je dece, jer radi se o njihovom prostoru, o njihovom igralištu i ružno je da ga neko uništava, da na primer u njemu vrše nuždu, kao što su ranije činili, postoje brojna druga mesta za okupljanje, zašto baš to mora biti ovde?”, pita se vaspitačica.

Ona apeluje na meštane Mačvanske Mitrovice da obrate pažnju gde se okupljaju i kako za sobom ostavljaju mesto okupljanja i nada se da se takve stvari neće ponavljati u budućnosti.

Foto: Branka Jovanović

Možda Vam se svidi i