IZJZV: Epidemiološka situacija u Vojvodini vanredna

Od strane Ozon
0 komentar

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu i apeluje na sve da se nastavi s neophodnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.
Institut za javno zdravlje Vojvodine Foto: Arhiva Dnevnika
Foto: Dnevnik.rs
Tokom jučerašnjeg dana u Vojvodini su registrovana rekordna 623 nova slučaja, najviše u Novom Sadu 269, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Instituta.

U ovom trenutku su 4.803 aktivna slučaja na teritoriji AP Vojvodine, što predstavlja porast za hiljadu u poslednja dva dana. Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 2.628, što je, za 500 više u poslednjih 48 časova.

U ovom trenutku na teritoriji 11 opština situacija se ocenjuje kao vanredna – u Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Bačkoj Palanci, Vršcu, Beočinu, Opovu, Žablju, Alibunaru i Sremskim Karlovcima.

Izrazito nepovoljna epidemiološka situacija sa tendencijom pogoršanja, registruje se u još pet opština, Sombor, Kikinda, Inđija, Kula i Bečej.
U 14 opština situacija se ocenjuje kao nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, Subotica, Vrbas, Ruma, Šid, Srbobran, Titel, Temerin, Irig, Bela Crkva, Novi Bečej, Plandište, Kovačica, Nova Crnja i Novi Kneževac.

U ostalim gradovima i opštinama situacija se ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja.

Institut za javno zdravlje Vojvodine moli građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.

Izvor Dnevnik

You may also like