IZGUBIO BITKU SA KORONOM Preminuo doktor Voja Zec (59) iz Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović – Zmaj“ u Staroj Pazovi

Od strane Ozon
0 komentar

Kovid 19 odneo je, nažalost, još jednu žrtvu sa prve linije fronta, među lekarima – doktora Voju Zeca (59) iz Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović – Zmaj“ u Staroj Pazovi.

Zec je posle teške borbe sa koronom preminuo u utorak na KBC Bežanijska kosa, a njegov Dom zdravlja saopštio je tužnu vest. Kovid 19 odneo je, nažalost, još jednu žrtvu sa prve linije fronta, među lekarima – doktora Voju Zeca (59) iz Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović – Zmaj“ u Staroj Pazovi.

„Omiljeni kolega i lekar stanovnicima Podunavlja, ostavio je neizbrisiv trag kao požrtvovani lekar, vedrog duha koji je pacijentima pored lečenja, pružao i prijateljski savet i toplu reč. Dr Vojo Zec je sve poverene radne zadatke i obaveze izvršavao predano a poslednji radni zadatak koji je obavljao bio je rad u COVID ambulanti u Surduku. Na žalost, prerano nas je napustio razbolevši se od COVID-19“, saopštili su u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Jedan od najomiljenijih lekara u Sremu iza sebe je ostavio suprugu i ćerku.

„Kolektiv Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ Stara Pazova izgubio je dragog prijatelja i kolegu, i izražava najdublje saučešće porodici Zec zbog nenadoknadivog gubitka“, objavili su u Domu zdravlja gde je radio Zec.

Da je Zec bio, zaista, jedan od najpopularnijih lekara u Sremu pokazuju i reakcije na Fejsbuku njegovih pacijenata.

„Otišao je tako brzo, nismo se stigli ni oprostiti…Bio je lekar i mnogima je pomagao. Njemu nisu mogli pomoći…Korona je bila jača…Još pre nekoliko nedelja brinuo se o pacijentima u Covid ambulanti…Želeo je i mogao još živeti… Ali nažalost telo nije izdržalo…Zaspao je moj bratić Vojo Zec“, ostavila je potrsnu poruku Drenka Gaković.

Zeca su voleli i stanovnici Starih i Novih Banovaca i Belegiša.

„Dragi naš doktore Vojo Zec, neka ti je večna slava! Saučešće porodici. Neka te anđeli čuvaju. Vječnaja pamjat!“, napisala je Tatjana Večerinac.

Dr Vojo Zec, doktor medicine, rođen je 27. Januara 1961. godine u mestu Donji Rakani, Bosna i Hercegovina. Medicinski fakultet završio je u Banjaluci 1991. godine. U Domu zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ Stara Pazova zaposlio se 1999. godine i radio je na poslovima doktora medicine u službi za zdravstvenu zaštitu odraslih stanovnika u Starim i Novim Banovcima.

Alo.rs

Možda Vam se svidi i