I dalje na snazi žuti meteo alarm

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Žuti meteo alarm je i danas na snazi u Sremu i to zbog magle, smanjene vidljivost i poledice, informacije su Republičkog hirometeorološkog zavoda Srbije.

Slični vremenski uslovi Sremce čekaju i tokom sutrašnjeg dana, a za nedelju je najavljeno nešto povoljnije vreme i ukidanje žutog meteo alarma.

 Žuti meteo alarm znači da vreme može biti opasno (potencijalno).

„Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, piše na sajtu Zavoda.

Problemi u saobraćaju (moguća blokada saobraćaja), komplikacije u već teškoj situaciji (delimična ili potpuna blokada akcija spašavanja).

Nepovoljni vremenski uslovi za hronične bolesnike, ljude pod terapijom, medicinskom kontrolom ili meteoropate. Pri niskim temperaturama objektivna opasnost od mržnjenja kapljica magle i zaleđivanja.

Nepovoljan uticaj zaleđivanja na dalekovode (vodovi za prenos električne energije), električnu železnicu, žičare, TV tornjeve i druge antenske stubove.

Možda Vam se svidi i