“Gradonačelnica predala funkciju novom gradonačelniku”(VIDEO)

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Igor Vujić, učenik drugog razreda Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Martinaca danas je preuzeo funkciju malog gradonačelnika od Iskre Gligorić koja je ovu titulu nosila prethodnih godinu dana.

On je tim povodom danas posetio Gradsku kuću gde ga je dočekal gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Igor je pobednik Konkursa „Kad porastem biću gradonačelnik“ koji je raspisan za učenike drugog razreda svih osnovnih škola sa teritorije Grada, a povodom obeležavanja 20. novembra – Svetskog dana deteta.

Maštam da sam gradonačelnik. Obukao sam novo odelo, stavio sam kravatu i krenuo na posao. Na putu, do posla svi su me pozdravljali. Ja sam bio gradonačelnik koga meštani vole. Uvek sam bio na njihovoj strani. Poljoprivrednicima sam pomagao, stočarima, mesarima ama baš svima! Ja sam gradonačelnik kakvog svet još video nije. Igram fudbal sa dečacima, lastiš sa devojčicama. Bebe vodim u šetnju, da malo olakšam mamama. Sa penzionerima igram šah. Topao čaj pijem i jedem vanilice sa našim dragim bakama.
Gradonačelnik iz mašte sam vam ja. Moja mašta može svašta jer sam ja jedno, veselo i zanimljivo dete!

,Igor Vujić
Učenik 2. razreda
Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Martinci
Učiteljica Slavica Popović

“Uprava za obrazovanje grada Sremska Mitrovica od 2015 godine raspisuje konkurs “Kad bi bio gradonačelnik” za učenike drugih razreda osnovnih škola u Sremskoj Mitrovici. Nakon toga komisija pročita sve radove i izaberu one koji su najoriginalniji, najzanimljiviji i one koje su pisala deca. Prošle godine nam je mala gradonačelnica bila Iskra i ja bih joj se puno zahvalila na saradnji, i mogu da kažem da je odličan saradnik jer je ona jedno savesno i odgovorno dete. Ove godine je od svih radova, a poslato ih je iz osam osnovnih škola, pobedio rad Igora Vujića, iz škole Jovan Jovanović Zmaj iz Martinaca, tako da će on ove godine biti naš mali gradonačelnik. Oni će biti prisutni u našem radu tokom čitave kalendarske godine, učestvovaće na svim organizacijama koje organizuje grad koliko nam ova situacija sa pandemijom bude dozvolila” izjavila je gradonačelnica Svetlana Milovanović.
Mali gradonačelnik Igor pročitao je svoj pobednički sastav, a mala gradonačelnica Iskra ispričala je čime se bavila tokom protekls godine i šta se njoj najviše dopalo dok je bila na ovoj “funkciji”.

Igor Vujić, mali gradonačelnik , rekao je da na prvom mestu voli Policiju i da želi da obiće Policijski stanicu Sremska Mitrovica. Ova želja mu je danas ispunjena. Malog gradinačelnika je primio Željko Sekulić, zamenik načelnika PU Sremska Mitrovica, koji je rekao “Izuzetna mi je čast što je danas u PU Sremska Mitrovica u poseti mali gradonačelnik. Izražavam posebno zadovoljstvo što je mali gradonačelnik Igor Vujić lično izrazio želju da poseti PU Sremska Mitrovica, da se na najposredniji način upozna sa radom policijskih službenika. MUP i PU Sremska Mitrovica godinama unazad ulažu napore da rad policije približe gradjanima, a posebno najmladjima. U tom cilju, niz godina unazad preduzimaju se edukativne aktivnosti, od njihovog boravka u osnovnim školama, zabavištima i da najmladji steknu osećaj da osim svojih roditelja, razrednih starešina, učitelja, u svakom trenutku od policajca mogu očekivati zaštitu, pomoć. Policija je tu i uvek je spremna da pomogne.”

Igor Vujić, mali gradonačelnik , obišao je i ergelu konja “Proleće”, koja se nalazi u okviru KPZ Sremska Mitrovica. Dočekao ga je upravnik KPZ Aleksandar Alimpić.

Alimpić je mladog gradonačelnika proveo kroz prostorije ergele konja “Proleće”, upoznao ga sa radom ergele i pokazao mu kako da jaše konja. Nakon toga su njih dvojica proveli vreme pričajući o raznim temama uz ručak.


KAKO JE PROTEKAO PRVI DAN MALOG GRADONAČEKNIKA – VIDEO

Možda Vam se svidi i