Garancijski fond AP Vojvodine pripremio kredite za održavanje likvidnosti namenjen preduzećima i poljoprivrednicima

Od strane Ozon
0 komentar

Da bi privrednicima i poljoprivrednicima pomogla da što efikasnije prebrodi negativne posledice pandemije virusa korona, Pokrajinska vlada je pripremila garantne šeme za kredite za održavanje likvidnosti, koje se realizuju putem Garancijskog fonda AP Vojvodine. 
Nove kreditne linije namenjene mikro, malim i srednjim preduzećima, kao i poljoprivrednim gazdinstvima, biće dostupne za desetak dana, a konkurs za njih biće otvoren do kraja godine.
– Nova garantna linija za tekuću likvidnost privredi i poljoprivredi podrazumeva kratkoročni kredit do 100.000 EUR, sa rokom otplate do tri godine, uz grejs-period od godinu dana. Uz garancije koje dajemo, kod banaka ćemo insistirati na najnižoj mogućoj kamati. Ono što je važno za sve korisnike je da je „kolateral“, odnosno obezbeđenje koje korisnici daju prilikom uzimanja kredita, iznosi jedan prema 1,2 – objašnjava Đorđe Raković, direktor Garancijskog fonda Vojvodine. 
Garancijski fond sarađuje sa osam poslovnih banaka, a korisnici mogu da odaberu liniju koja najviše odgovara njihovom načinu poslovanja i rada.
Pored konkursa za saniranje posledica pandemije, u Garancijskom fondu je uvek aktuelno deset konkursnih linija za pomoć privredi i poljoprivredi. Među njima je nabavka poljoprivredne mehanizacije, kupovina poljoprivrednog zemljišta, kupovina mašina i opreme, izgradnja i kupovina objekata, krediti za početnike u biznisu i preduzetnice…

You may also like