FOTO Tri puta obijen jedan isti stan, lopov(i) iza sebe ostavio haos

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/Voganj – Tri stana smeštena u okviru Železniče stanice u Voganju obijena su, a prema rečima Lidija Malović koja je u jednom od njih do nedavno živela lopov ili lopovi nisu imali milosti, pa su tako poskidane čak i česme u kuhinji i kupatilu, a najgore od svega je, što su se na mesto zločina vraćali nekoliko puta i “alat” ostavili za sobom.

“Do 2018. godine sam radila u Železničkoj stanici u Vognju i na korišćenje mi je ustupljen jedan stan koji se tu nalazi, međutim nakon što sam dobila otkaz, a u potrazi za novim poslom preselila sam se u Beograd, ali većinu stvari, nameštaja i tehnike sam ostavila u Vognju. Stan je bio zaključan, a svaki drugi dan ga je obilazila komšinica”, počinje priču za Ozon vidno potrešena Lidija.

Komšinica je i bila ta koja joj je javila da je stan nedavno obijen i da je potrebno da što pre dođe u Voganj.

„Kada je stan prvi put obijen, a kažem prvi put, jer se lopov ili lopovi vrćali čak tri puta, videla sam da je sve istumbano, razbacano, ceo moj život je bio prosto zgužvan. U tom trenutku nisam mogla da utvrdim da li nešto konkretno nedostaje, prosto zato što nisam mogla da se snađem u čitavom tom haosu“, priča Lidija.

Ona ipak uviđa da je iz stana otuđeno više komada zlatnog nakita.

„Ono što sam videla da nedostaje kada sam pokušala da sredim čitav nered koji je lopov ili lopovi otavili iza sebe shvatila sam da nedostaje zlatan nakit, i besna sam na sebe što sam ga tu ostavila, ali jednostavno nisam razmišljala da bi neko mogao obiti stan i da tu nije bezbedan“, iskrena je Lidija.

Ona se kroz neko vreme namenski vraća u stan kako bi iz njega iznela krevet, frižider, zamrzivač i mašinu za pranje sudova i shvata da je u stanu opet neko bio i da nedostaju još neke stvari – sitna bela tehnika (secko, blener…), Metalac posuđe.

Da lopovu ili lopovima ni to nije bilo dovoljno shvatila je kada se vratila treći put u stan po knjige i videla da su u međuvremenu iz stana uzete čaše, stonjaci, posteljine, da su isečene sve brave izuzev one na ulaznim vratima, kao i da su skinute čak i česme u kupatilu i kuhinji.

„Bila sam u šoku i neverici, jer stan u kojem sam živela je opustošen, a pored toga sam našla i „alat“ koji je da se uđe u njega iskorišćen, lopov ili lopovi su za sobom ostavili kalauz, šrafciger i nož, sve je naravno predato policiji“, kaže Lidija i dodaje da je jedan manji deo nameštaja i dalje u stanu, jer nema mogućnost da ga negde premesti.

Pored Lidijinog stana u istoj stanci obijena su još dva, ali prema rečima Lidije, ona je najgore prošla, jer su komšije većinu stvari iz svojih stanova iznele.

„Kolika materijalna šteta mi je pričinjena to zaista ne mogu da procenim, ali sam naknadno sve što je nestalo prijavila policiji, prosto nisam odmah mogla da se snađem. Iskreno se nadam da će policija ozbiljno pristupiti ovom slučaju i da će biti otkriveno ko je krivac“, završava Lidija.

Možda Vam se svidi i