Evakuacija srpskih studenata specijalnim letom iz Moskve

Od strane Ozon
0 komentar

Rusija se odazvala pozivu predsednika Vučića
Specijalnim letom iz Moskve u Beograd će oko 19 časova doputovati grupa od 90 srpskih studenata, prenosi BK televizija.Iako je Aerodrom „Nikola Tesla“ za vreme vanrednog stanja odlukom Vlade zatvoren za međunarodni saobraćaj, osim za humanitarneletove i kargo saobraćaj, avion kompanije „Aeroflot“ dobio je posebnu dozvolu da može da sleti u prestonicu Srbije. Velike zasluge za to pripadaju Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje predvodi Zorana Mihajlović. 

Ovu informaciju nam je potvrdio narodni poslanik Dragomir J. Karić, član Parlamentarne grupe prijateljstva sa Rusijom u Narodnoj skupštini. On je istakao da je saradnja između dve države na visokom nivou i u najtežim trenucima, kakvi su upravo ovi kada se ceo svet bori sa opakim korona virusom, a sve to pre svega zahvaljujući strateškom partnerstvu koje uspešno neguju predsednici Vladimir Putin i Aleksandar Vučić.

– Prijateljska Rusija se odazvala pozivu predsednika Vučića i obezbedila avion za evakuaciju srpskih studenata koji se školuju na prestižnim ruskim univerzitetima. Svi oni su prošli zdravstvene kontrole pre nego što su se ukrcali na ovaj specijalni let. Ovo je bio jedini način da se vrate u Srbiju svojim porodicama – rekao je Karić koji je bio u stalnoj koordinaciji sa konzulom Srbije u Rusiji Milanom Živkovićem.

You may also like