EU: Granice zatvorene do 15. juna

Od strane Ozon
0 komentar

Evropska komisija pozvala je zemlje EU i Šengenske (bezvizne) zone da na još 30 dana produže privremeno ograničenje putovanja u zemlje članice, javljaju agencije.

Ograničenje se odnosi na sva putovanja građana trećih zemalja koja nisu od suštinskog značaja, a primenjuje se na spoljnim granicama EU obuhvatajući i zemlje Šengena koje su van EU (Island, Lihtenštajn, Norveška i Švajcarska).

Iz Komisije poručuju da je, bez obzira na prvobitne korake država članica EU ka popuštanju mera protiv kovida 19, “situacija i dalje krhka kako u Evropi tako i širom sveta”.

Holandija


Iz Brisela pozivaju na kontinuirani koordinirani pristup produžetku ograničenju ulazaka u EU i ocenjuju da delovanje na spoljnim granicama može biti delotvorno samo ako ga sprovode sve države EU i šengenske države na svim granicama.

Evropska komiisja je u okviru mera za zaustavljanje širenja kovida-19 16. marta prvi put pozvala članice EU i šengenske zone da uvedu privremeno ograničenje ulazaka za sva putovanja koja nisu od suštinskog značaja.

Ova mera produžena je 8. aprila za još 30 dana.

Izvor: Agencije

Možda Vam se svidi i