Eskurzije: Možda će se nerealizovane, a roditelji su platili, odložiti za narednu školsku godinu

Od strane Ozon
0 komentar

Kada su školske ekskurzije u pitanju, tu se još uvek traži model šta će biti sa onima koji su sada u 8. razredu osnovne ili 4. srednje škole?

– Sve planirane ekskurzije se odlažu. Ovih dana nas očekuje sastanak sa Ministarstvom prosvete. Ideja je da se sve ono što se nije realizovalo ove godine, a roditelji platili, odloži za narednu školsku godinu. Imamo problem sa završnim razredima, osmi osnovne i četvrti srednje koji menjaju škole. Tu ćemo morati da nađemo neki model – da li će to kroz ove vaučere, odnosno potvrde o zamenskim putovanjima da se rešava ili eventualno da nam se omogući duži rok tokom kojeg bismo izmirili te obaveze. Sve to moramo da dogovorimo sa Ministarstvom prosvete, rekao je Direktor Jute Aleksandar Seničić .

Printscreen YouTube

Jedno od mogućih rešenja koje se nameće za ekskurzije na završim godinama jeste da se škola obaveže da sledeći 8. i 4. razred idu sa istom agencijom na neku od tih destinacija.

– Onda bi na konto toga u narednih pet do šest meseci agencija bila u obavezi da roditeljima učenika iz prethodne godine isplati taj novac. Svakako tražimo rešenje koje će za sve biti prihvatljivo. Mnogo toga ne zavisi od nas kao da stojimo u mračnoj sobi i ne znamo gde dalje – zaključio je Seničić.

SrbijaDanas

You may also like