Elektronski zahtevi za dozvole za kretanje onima koji brinu o korisnicima socijalne zaštite

Od strane Ozon
0 komentar

Kancelarija za IT i eUpravu pokrenula je uslugu na Portalu eUprava gde građani mogu da podnesu zahtev za dobijanje dozvole za kretanje u toku zabrane kretanja ukoliko brinu o korisnicima socijalne zaštite.

Kako se navodi u saopštenju, usluga je pokrenuta sa ciljem omogućavanja građanima da elektronskim putem podnesu zahtev za izdavanje dozvole za kretanje u vreme zabrane kretanja, po proceduri koje je izdalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja . Usluga je dostupna na linku: https://euprava.gov.rs/usluge/5616 i zahtev će has se proslediti opštini gde se nalazi prebivalište podnosioca, a opština dalje zahtev po definisanoj proceduri proverava i šalje na obradu Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvu unutrašnjih poslova. Rešenje koje donosi opština dostavlja se na adresu elektronske pošte koju je podnosilac zahetva naveo prilikom popunjavanja zahteva.

„Po nalogu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, Kancelarija za IT i eUpravu uspostavila je potpuno elektronsku uslugu za sve građane koji pružaju usluge socijalne zaštite, zahvaljujući kojoj će po ubrzanom postupku moći da dobiju elektronske dozvole za kretanje tokom trajanja policijskog časa. Ukoliko građani ne dobiju odgovor od opštine u roku od dva dana, mogu se obratiti Kancelarija za IT i eUpravu putem kontakt centar za prigovore građana, na broj telefona 011/7350556″, izjavio je direktor Kancelarije za IT i eUpravu, Mihailo Jovanović.

On je dodao da će se elektronske dozvole za dozvolu kretanja tokom policijskog časa izdavati bez vremenskog ograničenja, s tim što lokalne samouprave zadržavaju pravo da ih povuku ukoliko ustanove da je došlo do zloupotrebe ili ukoliko je prestala potreba za pružanjem usluge socijalne zaštite.

You may also like