Dr. Adil Elhag Oko 100 drugih pregleda dnevno

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Broj pregleda u Kovid ambulanti u Sremskoj Mitrovici juče je bio, oko 100 pregleda, rekao je dr. Adil Elhag. U ovoj ambulanti se pregledaju pacijenti koji su već obavili prvi pregled.

“ U protekla tri dana beleži se porast pregleda. Taj porast možemo vezati za atmosferske prilike koje pogoduju razvoju respiratornih infekcija, pa svi koji dolaze na preglede nisu svi kovid pacijenti, ali zbog toga što je virus dominantan sve pacijente koji dolaze tretiramo kao kovid, te ih zato testiramo i zbog toga je povećan broj uzoraka kako u kovid ambulanti u bolnici tako i u ZZJZ. Broj pregleda je porastao sa 200 na 250 pregleda u kovid ambulantama, rekao je Dr Elhag.

VIDEO

Doktor Elhag dodaje da gradjani treba da znaju da je čovek najinfektivniji dva dana pre pojave simptoma, što znači da su asimptomatski pacijenti oni koji prenose infekciju, tako da se moramo držati preventivnih mera.

U Sedmoj zdravstvenoj stanici obavi se oko 100 pregleda dnevno.

U okviru Sedme zdravstvene ambulante postavljen je šator, kako bi se stvorila privremena čekaonica, kako dolaze zimski dani i hladnije vreme. U okviru šatora postoji i grejanje.

Kovid ambulanta je smeštena u prostorijama Opšte bolnice Sremska Mitrovica – Radno vreme Ambulante je i dalje 00-24, dok je radno vreme 7 zdravstvene ambulante do 20 časova.

Možda Vam se svidi i